Zittend op de moutainbike tussen de bomen door zoevend is het laatste wat je wil dat je met je hoofd iets raakt als het verkeerd gaat. Daarom is een goede fietshelm zo ontzettend belangrijk en dan het liefste een helm met MIPS. Daarom fietsen wij met de BBB Cycling Dune MIPS 2.0.

Verbazing alom

Met enige regelmaat verbazen wij onszelf over het feit dat er nog steeds veel MTB-riders voorbij komen die géén helm dragen. Snoeihard over de singletracks met hobbels en kuilen en al sprongen makend vragen om een ritje in een ambulance of trauma helicopter. De impact die je hoofd krijgt van een kopstoot tegen een boom is meer dan krachtig genoeg om je de rest van je leven invalide te maken of erger. Daarom, en we kunnen het niet vaak genoeg zeggen, altijd een helm op als je fietst met de bandjes vast!!

BBB Cycling Dune MIPS 2.0

BBB Cycling is een merk dat veel zaken voor de fietser levert. Van kleding tot en met gereedschap. Wij kregen van hen de BBB Dune MIPS 2.0. Een zeer fraai vormgegeven MTB helm. Een in de categorie “je rijdt niet voor lul”. Ik ben heel kritisch als het op mijn helm aanomt. Enerzijds wil ik maximale bescherming. Anderzijds wil ik ook niet voor lul rijden dus het moet er ook nog flitsend uitzien.

De matgrijze helm van BBB is een schitterende verschijning met een MIPS laag aan de binnenkant, satijnachtige grijze look en meer dan voldoende openingen om je brein te koelen tijdens het fietsen. Niets zo ranzig (vinden wij) om na een tussenstop een natte koude helm op te moeten zetten. Tel daar bij op dat je de zonneklep er af kunt halen en je hebt de helm die iedereen wenst. De BBB Cycling Dune MIPS 2.0 heeft het allemaal voor een prijs waar je ook nog blij van wordt. De helm kost namelijk slechts €79.95.

Dune 2.0

De BBB Cycling Dune 2.0 is een veelzijdige helm die je kan gebruiken tijdens al je sportieve ritten. Of je nou het bos in gaat of je topsnelheid op de weg probeert te verbeteren, de Dune brengt je veilig weer naar huis. Dankzij het MIPS systeem en de lage achter- en zijkant ben je extra beschermd en is deze helm net even veiliger. Zo zijn alle gevoelige delen op het hoofd veilig voor impact vanuit iedere hoek. Verder is de helm voorzien een slim ontwerp met een verwijderbaar vizier. De Dune is de beste combinatie van onze mountainbike en racefiets helmen en staat zijn mannetje op iedere ondergrond.

Wat is MIPS eigenlijk?

MIPS is de afkorting van ‘Multi-directional Impact Protection System’. Het komt er op neer dat de helm een betere bescherming biedt bij klappen op het hoofd vanuit verschillende hoeken waardoor hersenschade door een valpartij nog beter wordt voorkomen. MIPS wordt toegevoegd aan een fietshelm in de vorm van een wrijvingsarme laag die tussen de buitenschaal en de voering van de helm zit. Als gevolg daarvan kan de helm ten opzichte van het hoofd schuiven bij een impact vanuit verschillende hoeken. Dit klinkt allemaal erg wetenschappelijk maar feitelijk betekent het dat dit het verschil kan maken tussen wel of niet thuiskomen.

Over BBB Cycling

Al meer dan 20 jaar is BBB Cycling, Part of your ride. In 1998 besloten de twee gepassioneerde ex-wielrenners Chris Koppert en Frank Moons het bedrijf BBB op te richten. Als voormalig wielrenners begrepen zij wat een fietser nodig heeft en zodoende begonnen ze kwalitatieve fiets producten te ontwerpen.

Koppert en Moons zagen de kans om al hun producten op een displaywand te laten zien. Dit in tegenstelling tot de conventionele manier van presenteren waarbij concurrerende merken zij aan zij aan een wand hangen. De BBB display wand werd bekend en sprong er tussen de presentatie van andere merken uit. Sinds de start van dit concept in de jaren ’90 is deze visie uitgerold over 40 landen over de hele wereld. Tot op de dag van vandaag staat BBB bekend om zijn brede range aan producten en de manier van presenteren in grote en kleine fietsenzaken.

Bij BBB zijn we gek op fietsen. Het is daarom niet verwonderlijk dat wij het leuk vinden om met enthousiasme te werken aan onze productcollectie. Iedere collega draagt hier zijn steentje aan bij. Door feedback te vergaren van de eindgebruiker en deze te combineren met persoonlijke fietservaringen worden er producten gerealiseerd die van A tot Z zijn ontleed en ontwikkeld. Wij bieden meer dan 1,500 unieke producten aan die allemaal worden ontworpen op het hoofdkantoor van BBB in Leiden, Nederland. Producten die door de jaren meer dan 100 product- en innovatieprijzen gewonnen hebben. En die zijn terug te vinden in 40 verschillende categorieën.

%d bloggers liken dit: