Barbecueën op gas of kolen? Wat het beste is zal altijd wel de discussie blijven. Maar als je dan op gas gaat grillen pak dan meteen de beste die er is: de Campingaz 3 series premium S. Een zeer solide bbq met 3 rijen branders, gemakkelijk schoon te maken en even zo gemakkelijk op te bergen. Van onze Franse vrienden mochten we eens lekker grillen om te testen.

In elkaar zetten

Het in elkaar zetten van de Campingaz 3 series premium S is “Ikea’en” voor gevorderden. Niet dat het moeilijk is maar alle schroefjes etc zitten door elkaar in een zakje. Dat maakt het zoeken van het juiste materiaal wel lastiger. Mijn advies: zoek eerst alles uit en leg soort bij soort. Dit geldt overigens ook voor alle onderdelen van de grill. Pak alles uit, leg het neer en ruim het verpakkingsmateriaal meteen op. Dan heb je overzicht en kan je de grill zo in elkaar zetten!!

Grillen maar

Eenmaal in elkaar gezet is de Campingaz 3 series premium S een schitterende verschijning. De barbecue oogt solide en is dat ook. Bij het openen van de klep merk je meteen dat het niet zomaar een BBQ is maar dat je echt stevig materiaal in handen hebt. De zware klep opent soepel en zonder problemen maar getuigt tegelijkertijd wel van vakmanschap en degelijk materiaalgebruik. Het is ook niet zomaar blik dat ze gebruikt hebben. Stevig gecoat staal dat wel wat kan hebben.

3 branders + 1

Onder de kap heeft de Campingaz 3 series premium S maar liefst 3 stevige branders. Rechts naast de kap zit nog een kookplaatje voor een pannetje saus. Maar de 3 branders stoken je grill in een mum van tijd naar de gewenste temperatuur. Kan jij lekker snel je ribben, worsten en wat al niet meer klaar maken voor jou en je gasten. Boven de branders bevinden zich 2 zware platen waar je op grilt. De kleinste is een dichte plaat en de grootste is een grillplaat die open is. Als je iets hebt waar veel vet vanaf komt dan kan je dat eerst dichtschroeien op de dichte plaat en dan later op de grillplaat afbakken. Door de geïntegreerde piëzo ontsteking brandt de barbecue vrijwel meteen. Gas open, vonken en gaan.

Door de slimme opbouw van de kookplaten is het voor vet en olie vrijwel onmogelijk om op de vlammen terecht te komen. De vlammen in de grill blijven daardoor mooi blauw en jouw eten niet zwart :-). Door de modulaire opbouw van de platen is het mogelijk de grote plaat gedeeltelijk of geheel te verwijderen en er een van de Campingaz Culinary Modulars voor in de plaats te leggen. Dan kan je bijvoorbeeld een pizza steen gebruiken of een sudderpan. Ideaal toch?

Heb je liever 4 branders? Dat kan ook. Koop dan de Campingaz Series 4.

Boven de grillplaten is een “rekje” waar je spullen op kunt warm houden of langzaam op kunt bereiden. Ideaal als je sneller grilt dan je gasten kunnen eten. Meer is beter toch? Man hungry, man wants meat!! Grrrrrr

Aan de linkse kan van de BBQ zit een plakje dat je heel gemakkelijk met 1 druk op de knop kunt inklappen. En dat kan handig zijn bij het opbergen van je grill. Hij is namelijk niet klein. Maar ondanks zijn formaat is hij gemakkelijk te verplaatsen dankzij de wieltjes die er onder zitten.

Moeiteloze reiniging dankzij de InstaClean® Aqua Pro-technologie

We houden ervan om te grillen – maar schoonmaken blijft altijd een probleem. Goed nieuws: met het Campingaz InstaClean® Aqua systeem word dit een fluitje van een cent dankzij de kracht van water. Schrobben is niet meer nodig! 

Het water wordt in de vetlade aan de voorzijde gevuld, waardoor wordt voorkomen dat alle vet- en voedselresten in het kookoppervlak worden ingebakken. Wanneer het tijd is om schoon te maken, kunt u de grillonderdelen verwijderen en simpelweg afspoelen. Het afvalwater in de vetlade kan gemakkelijk worden afgevoerd door de plug te verwijderen. De barbecues worden geleverd met een afvalwatercontainer inclusief een verwijderbaar filter om dicht vet te scheiden, wat de afvoer van afvalwater nog gemakkelijker maakt.

Iedere barbecue liefhebber kent het. Of je op gas of kolen grilt maakt niet uit. Het schoonmaken voor de volgende keer is altijd een drama. Of beter gezegd: was een drama. De Campingaz Premium 3S heeft verschillende manieren om jou het leven gemakkelijker te maken. Om te beginnen heb je de vetlade. Vul die met water en al het vet dat uit je eten druipt zal op het water landen. Na het grillen even de stop er uit halen en al het water loopt zo weg met vet en al.

Rondom de branders zitten ook nog panelen die je gemakkelijk kunt verwijderen na gebruik en die serieus met een beetje warm water en afwasmiddel schoon te maken zijn. Maar het ergste om schoon te maken? De grillplaten met aangekoekte vleesresten. Ook die zijn gemakkelijk schoon te maken. Koop bij de Action een flinke plastic bak, vul deze met heet water en soda en leg daar de platen voor een uurtje in (nadat ze zijn afgekoeld anders is het jouw vlees dat er nog aan zit) vervolgens met de afwasborstel er overheen (en nee geen staalborstel) en alles is schoon. Klaar voor het volgende gebruik.

De voordelen

De Campingaz 3 series premium S zit zeer solide in elkaar en is gemakkelijk schoon te maken. Door de elektronische ontsteking brandt de grill binnen de kortste keren als en malle en kan jij aan de gang.

Nadelen

Wij hebben niet heel veel nadelen ontdekt. Het enige wat in onze ogen een nadeeltje zou kunnen zijn is de stop voor de vetlade. Heb je een beetje stevige klauwen dan is de stop lastig te bereiken. Wacht er sowieso/zo-i-zo/so-bie-so* mee tot de branders zijn afgekoeld anders heb je meteen een aandenken voor het leven. Vergeet niet meteen even een gasdrukregelaar en gasslang mee te bestellen. Anders moet je er alsnog kolen in gooien

*=kies zelf maar afhankelijk van je leeftijd

%d bloggers liken dit: