Wie kampeert weet dat alles wat je meeneemt een nut moet dienen, klein en compact moet zijn en vooral licht. Met de nieuwe kooktoestellen van Campingaz heb je dat allemaal. De Campingaz Camping Kitchen 2 is klein, compact, praktisch en licht. Wij namen hem mee op onze kampeervakantie en voelde het kooktoestel aan de tand. Spoileralert: geslaagd met vlag en wimpel.

Campingaz? Mais bien sûr!

Iedere kampeerder (jong, oud, beginner of ervaren) kent het Franse merk Campingaz. In Frankrijk kan je vrijwel niets anders krijgen dan de stalen blauwe gasflessen. Het merk dat sinds 1949 op de markt is heeft veel meer dan alleen flessen en cartouches. Zo namen wij vroeger al de lamp met kousjes mee en nu neem ik met de echte mannen de Campingaz Camping Kitchen 2 mee. Koken gemakkelijk gemaakt. Overigens moet ik dan wel toegeven dat ik een Benegas Light fles bij me heb omdat een volle fles minder weegt dan een lege Campingaz fles.

Psst,…..mag ik je mijn geheim verklappen? Ik vind Frankrijk een enorm mooi land, maar die Fransen? Chauvinistische knuppels zijn het af en toe en auto’s maken kunnen ze niet :-).Maar een merk als Campingaz maakt weer een hoop goed. Wij kregen een nieuwe Campingaz Camping Kitchen 2 mee om te testen. En dat hebben we ook gedaan.

Specs

De Camping Kitchen 2 is perfect voor uitstapjes met het hele gezin, van een weekendje weg tot een langere vakantie. Het is een licht en draagbaar toestel met twee pitten. Dankzij het platte ontwerp met ingebouwd handvat bespaart je ruimte in je auto of caravan. 

De Camping Kitchen 2 heeft hittebestendige zijpanelen met pansteunen van geëmailleerd staal die ook beschermen tegen de wind. Na de maaltijd kun je de pansteunen eenvoudig verwijderen en alles snel en eenvoudig schoonmaken. En dat schoonmaken gaat bijna vanzelf. Natte spons en klaar,…et fini moet dat zijn natuurlijk.

Je kan met gemak 2 pannen kwijt op het kooktoestel en dat deden wij dan ook zoals je op de foto’s kunt zien. Op vol vermogen genereert het kooktoestel 4000 watt en verbruikt het toestel slechts 291 gram gas per uur. Met onze 5 kilo gasfles kunnen we dus (ff snel rekenen, 5000/291=) 17.18 uur koken. Een liter water kook je in 5 minuut en 45 seconden. Een en ander afhankelijk van je pan natuurlijk en de wind. En als ik heel eerlijk ben: dat interesseert me werkelijk geen donder. Ik ben op vakantie en heb alle tijd 🙂

Voor en nadelen

De voordelen van het kooktoestel zijn mij direct duidelijk. Gemakkelijk schoon te maken, ruim voldoende voor 2 pannen en lekker compact om mee te nemen. En met 3,5 kilo ook niet echt een zwaargewicht te noemen.

Uiteraard ook een paar nadelen gevonden. Een piëzo ontsteking zou wenselijk zijn want nu moet je je aansteker weer niet vergeten. En ik heb het liefst een thermokoppel er in. Geen vlam, geen hitte dus ook geen gas. Dat zou het helemaal afmaken.

Conclusie

Als je bij Obelink kijkt kost dit kooktoestel je ongeveer €50. Voor dat geld ga je geen beter camping kooktoestel vinden. Dus zeker een aanrader te noemen. Wij waren er in ieder geval heel blij mee. Nu ga ik weer verder kamperen want mijn water voor de koffie kookt. Laters!!

%d bloggers liken dit: