In een grijs verleden had ik een vriend. Die vriend en ik waren ook concurrenten van elkaar. We wilden namelijk het zelfde meisje en guess what: he got her. Leuk was dat niet maar voor de rest was hij een hele tijd mijn beste maatje. Toen ik ik stoms had gedaan heeft hij mij geholpen en we hebben ook veel gelachen samen. Inmiddels is Daan Verhoeven, zo heet hij namelijk, een zeer verdienstelijke freedive cameraman.

Ster en sterfilmer

Als je Daan toen al zag: harde kaaklijn, goed gebekt en natuurlijk zijn achtergrond mee. Hij was toen al succesvol maar nu nog veel meer. Als freedive cameraman gaat hij de hele wereld over en schiet hij voor de bekendste merken op deze aardkloot. Denk hierbij aan het extreme Red Bull maar ook het behoudende BBC. Zijn foto’s vind je terug in kranten als de New York Times tot en met het Brabants Dagblad.

Over Daan Verhoeven (zijn eigen woorden)

Hoi, mijn naam is Daan Verhoeven, ik ben een freediving camerman en fotograaf. Ik kom oorspronkelijk uit Den Bosch en woon nu in Cornwall (UK). Ik doe aan freediven sinds 2004, heb deelgenomen aan competities sinds 2006 en werd instructeur in 2009. Ik ben toen ook begonnen met het filmen en fotograferen van freedivers en hun wedstrijden. In 2011 ben ik een soort van met pensioen gegaan en heb me volledig toegelegd op het filmen.
Mijn werk is gepubliceerd via diverse kanalen. Ik heb gefilmd voor Red Bull, de BBC, ITV en meer. Mijn foto’s zijn gepubliceerd door de New York Times, Paris Match, The Guardian en nog veel meer.

Daan Verhoeven op daanverhoeven.com

100% genieten van onderwater

Waarom zou je het jezelf aan doen. Duiken naar grotere dieptes dan waar een mens voor bedoeld is. Je adem langer inhouden dan menselijk gezien fysiek mogelijk is? Alleen om vissen te kijken? Of heeft het meer om het lijf? Duiken naar dieptes waarbij het water zo hard op je lijf drukt dat je longen zo groot zijn als je vuisten?

Omdat het kan…..en Daan Verhoeven vertelt, en laat je vooral zien, waarom!!