Denon®, een van ‘s werelds meest toonaangevende fabrikanten van hoogwaardige home entertainmentproducten, kondigt de lang verwachte AH-D9200 aan: het topmodel van de hoofdtelefoonserie. Het nieuwe model combineert innovatieve technologie met traditionele materialen en is handgemaakt in Japan. Het is ontworpen als nieuwe standaard van over-ear hoofdtelefoons.

De AH-D9200 is vervaardigd uit kwalitatieve en zorgvuldig geselecteerde materialen: hoogwaardige, Japanse bamboe en gegoten aluminium en leer. Deze hoofdtelefoon vormt de top van de Denon Wood-reeks die verder bestaat uit de hooggewaardeerde en prijswinnende AH-D7200 met walnotenhout uit 2016 en de eerder in dit jaar geïntroduceerde AH-D5200 met zebranohout. Het nieuwe topmodel bouwt verder op ruim 50 jaar Denon innovatie op het gebied van hoofdtelefoons en combineert unieke technologie met vooraanstaande techniek voor een uitmuntend geluid, of je nu thuis of onderweg luistert.

Bam-boeh

In die natuurlijke bamboe oorschelpen – dit materiaal werd gekozen vanwege de warme, zelfdempende, akoestische eigenschappen – gebruikt de AH-D9200 Denons gepatenteerde 50 mm Free Edge nanovezel drivers. Ze zijn ontworpen om ongewenste storingen uit het diafragma te filteren. Het ontwerp van de drivers maakt de reproductie van muziek mogelijk zonder ruis of vervorming voor het puurste geluid. Ze zijn namelijk gemonteerd in trillingsdempende harsbaffles en worden aangedreven door krachtige magneten uit een legering van neodymium, ijzer en boor.

Dankzij het unieke patroon van de bamboe op de oorstukken is iedere AH-D9200 uniek. Bovendien zijn de hoofdtelefoons handgemaakt in Denons Shirakawa Audio Works fabriek ten noorden van Tokio.

De combinatie van Japans kunstleer en traagschuim voor de oorkussens garandeert een nauwkeurige en comfortabele pasvorm. Tegelijkertijd houdt de aluminium lichtgewicht hoofdband de hoofdtelefoon comfortabel op zijn plek dankzij de leren bekleding en minimale zijdruk, zelfs tijdens lange luistersessies.

De AH-D9200 is voorzien van twee verwijderbare kabels: een 3-meter lange, zuurstofvrije koperen aansluiting met zilveren coating en 6,3 mm stekker voor thuisgebruik, alsmede een kortere 1,3-meter lange kabel met een 3,5 mm stekker voor draagbare muziekspelers. Met een luxe hardcase en een reinigingsdoek houd je de hoofdtelefoon in uitstekende staat.

De Denon AH-D9200 in het kort:

– Topmodel hoofdtelefoon met oorschelpen van Japanse bamboe, handgemaakt in Japan.
– Gepatenteerde 50 mm FreeEdge nanovezel drivers voor stabiliteit en lage massa, gemonteerd in trilllingsbestendige harsbaffles voor de meest nauwkeurige geluids reproductie.
– Krachtige magneten uit een neodymium-/ijzer-/boor-legering voor minder vervorming.
– Zelfdempende, natuurlijke bamboe voor een warm en accuraat geluid.
– Oorkussens van Japans kunstleer met traagschuim voor een nauwkeurige pasvorm.
– Lichtgewicht, gegoten aluminium hoofdband met minimale zijdruk en echt leren afwerking voor comfort, zelfs tijdens lange luistersessies.
– Inclusief twee verwijderbare kabels: 3,0 m met 6,3 mm stekker voor thuisgebruik; 1,3 m met 3,5 mm aansluiting voor gebruik met draagbare apparaten.
– Inclusief hardcase en reinigingsdoek om de hoofdtelefoon in uitstekende staat te behouden.

De AH-D9200 hoofdtelefoon (€ 1.599,-) is vanaf oktober 2018 verkrijgbaar via geautoriseerde Denon-dealers. Ga voor meer informatie over de hele Denon hoofdtelefoonserie naar www.denon.com.