De Dopper. Wie kent hem inmiddels niet? Een drinkfles met een dop die je als beker kunt gebruiken? Verkrijgbaar in vele kleuren en ook verkrijgbaar in RVS? Bedacht door een Nederlander? Ja ken je ze? Ze hebben ook hele goede service.

Dopper kaduque? No worries

Een paar jaar terug heb ik een 0.8 liter grote RVS dopper gekocht. En vanaf dag 1 was het mijn maatje. Waar ik naar toe ging, ging de Dopper. Menig heftige workout op de sportschool heeft de dopper mij gered. Maar nu was hij stuk. De dop draaide door en hij sloot niet meer goed af. Dan maar even een mailtje naar Dopper. “Hallo mensen van Dopper, mijn dop lekt (van mijn Dopper).”

Binnen het uur een mailtje of ik even ene foto van de onderkant wilde maken omdat ze dan een vervangende dop op konden sturen. Huh, for real? Free of charge? Ja echt serieus. Dus ik een foto gemaakt en door gemaild. Krijg ik een berichtje terug dat ze mijn dopper helemaal gaan vervangen. Een hele nieuwe RVS Dopper met een dop die niet lekt. Helemaal gratis. Ik zeg service zoals het vroeger heel gewoon was.

En mijn oude dopper? Ondanks het feit dat ik hem terug mocht sturen heb ik er voor gekozen deze in mijn bekerkast op te nemen. Deze Dopper heeft een ereplaats verdiend.

Over de dopper.

Is het een handkolf? Ehh.. niet helemaal. Een tijdcapsule? Nee, maar tijdloos is ‘ie wel! Een mini-raket? From outer space; zeker, maar dit object overleeft geen vakantie buiten de atmosfeer. Laatste poging: een maatbeker? Bijna lauw, want hopelijk wordt ‘ie wereldwijd wel maatgevend. We zullen je niet langer in spanning houden. De Dopper is niets minder maar zóveel meer dan een duurzame waterfles.

Steun de Dopper movement!! Koop er een

DUURZAME FLES

De Dopper is vijf jaar geleden geboren uit frustratie over de snelgroeiende plastic soep in onze oceanen. Onze geestesvader Merijn Everaarts werkte destijds nog in de eventbranche en zag dagelijks toe hoe festivalbezoekers een spoor van plastic afval – voornamelijk PETflesjes – achterlieten. Zo werd het idee voor een herbruikbare fles geboren. Maar genoeg over onze oerknal, laten we het over de Dopper hebben. Deze drinkfles wordt duurzaam geproduceerd in Emmen (Original) en China (Steel). De Dopper fles is gemaakt van PP en de witte cup van ABS. Dat zegt jou waarschijnlijk he-le-maal niets, maar ons gelukkig wel! Want wij hebben deze materialen speciaal gekozen omdat ze 100% recyclebaar zijn en vrij van schadelijke stoffen en giftige weekmakers. Dat maakt de Dopper helemaal bpa vrij.