Dottir Audio, sound for winners
Dottir Audio, sound for winners

Dottir Audio, sound for winners

Zeg je Crossfit dan zeg je Dottir. De IJslandse vrouwen waarvan de achternaam eindigt op Dottir domineren al jaren de wereld van Crossfit. De twee “werkpaarden” Annie Thorisdottir en Katrin Davidsdottir zijn de naamgevers van Dottir Audio. Serieuze earbuds die gemaakt zijn voor sporters die gefocust willen zijn en willen genieten van de best mogelijke geluidskwaliteit tijdens welke training dan ook.

Leuk detail: de stem die je vertelt dat de doppen aanstaan en verbonden zijn is die van Annie Thorisdottir

Dottir Audio

Dottir Audio Earbuds

Als jij een Crossfitter bent (of welke andere sport dan ook) dan weet je het. De meeste earbuds zijn niet ontworpen door een sporter. Ze vallen snel uit, sluiten niet goed af of kunnen het sporten niet aan. De draadloze in-ear doppen van Dottir Audio zijn ontworpen in nauwe samenspraak met Annie Thorisdottir en Katrin Tanja Davidsdottir. En als je dan weet dat ze beiden 2x winnaar zijn geweest op de Crossfitgames dan weet je meteen dat deze dames weten waar ze het over hebben.

Wat krijg je?

Om te beginnen krijg je IPX7 waterresistente oordoppen. Dat betekent dat je Dottir Audio doppen een uur lang 1 meter onder water kunnen zijn. Daarnaast zijn ze écht draadloos. Dus ook geen koordje tussen de doppen. Ze worden geleverd in een case waarin een batterij zit die voldoende lading kan bevatten om de doppen 5x helemaal op te laden. Dat maakt een gebruik mogelijk van 72 uur in totaal (5x 12 uur in de houder en 12 uur in de doppen). In de doos zitten maar liefst 12 maten rubbertjes zodat ze echt in ieder oor passen. Daarnaast krijg je natuurlijk een linkse en rechtse bud en krijg je een chargercase voor het opladen van de buds. Inmiddels is bekend dat de earbuds van Dottir Audio de prestigieuze Red Dot design award hebben gewonnen in 2021.

De draadloze Dóttir Freedom geeft je een nieuw gevoel van vrijheid. Dankzij de ingebouwde opslag voor muziek kan de gebruiker echt zonder telefoon.

reddot jury, 2021
Verkrijgbaar in Zilver en Zwart

Techspecs

Naast een imposante carriere in de sport hebben de twee Dottirs met Dottir Audio ook iets goed neergezet. Niet dat je het anders zou verwachten maar toch. De doppen zitten zoals gezegd als gegoten in echt ieder oor. Daarnaast zorgen de 13mm drivers voor een imposant geluid met heldere tonen en een diepe bass.

De active Noise Canceling zorgt voor een volledige afsluiting voor geluid van buiten af zodat jij “in the zone” kan blijven tijdens je workout. En de touch bediening zorgt er voor dat je niet iedere keer je doppen uit hoeft te doen als je met iemand wil praten. Even kort aanraken is voldoende.

Kopen?

Als je het mij vraagt wel. De Dottir Audio in-ear doppen geven een geweldig geluid en de Active Noice Canceling doet zijn werk meer dan prima waardoor jij in je eigen geluidsloze bubbel kunt trainen. En imdat ze ook nog eens behoorlijk water afstotend zijn kan je ook in de stromende regen gebruiken.

In het dagelijks leven hebben wij Apple Airpods, een U8 en een Teufel Airy Sports in gebruik. Maar ik vermoed heel sterk dat deze vanaf nu aan de oplader blijven.

Voor “slechts” €149 ben jij de trotse bezitter van een stukje verfijnde IJslandse degelijkheid. Made in China, dat dan weer wel :-).

Enige nadeel is dat je niet met iDeal kunt betalen. Je kan wel met Paypal en Creditcard betalen. Of je kiest voor de nieuwste dienst van Klarna: the one time card.

De Dottirs

Onderschat deze twee dames niet. Ze zien er lief uit en zullen dat ongetwijfeld ook zijn maar ze stonden beiden op het hoogste podium bij de Crossfitgames. En ze snatchen beiden meer dan de meeste mannen die ik ken.

Annie Thorisdottir stond al 8x op de games en werd in 2012 tot kampioene gekroond op de games. De inmiddels 32 jarige Annie is moeder van 1 en getrouwd met Frederik Aegidius. Zij is de eigenaar van Crossfit Reykjavik .

Katrin Tanja Davidsdottir is 28 jaar oud, heeft inmiddels 9 games op haar naam staan en werd in 2015 en 2016 gekroond tot de fitste vrouw op de games.

De betekenis van Dottir

In tegenstelling tot wat wij gewend zijn kent men in IJsland geen formele achternamen. Ben je de zoon van Stefan dan is jouw “achternaam” Stefanson. Ben je de dochter van Hans dan is jouw “achternaam” Hansdottir. Son is dus de zon van en dottir de dochter van.

In het geval van Katrin is zij dus de dochter van David en Annie de dochter van Thor. En omdat vrouwen in IJsland behoorlijk geëmancipeerd zijn en niet per definitie de achternaam van hun man overnemen kan je in een gezin (vader, moeder, zoon en dochter) dus 4 verschillende achternamen hebben. Hoezo verwarrend maar het zal ongetwijfeld heel logisch zijn als je niet beter weet :-). Inmiddels is de term Dottir in de Crossfitwereld synoniem voor sterke vrouwen. Jij weet nu waarom.

Kies je aantal sterren!!

Geef een antwoord