Niets is zo mannelijk als klussen. Zelf iets maken. En zoals een menig wijs man weet: goed gereedschap is het halve werk. Daarom kozen wij van echtemannen.nl voor de Einhell TC-TS 2025 /2u zaagtafel. Dit is een verbeterd model van zijn succesvolle voorganger en hardloper de 1u. Veiliger maar minstens zo goed.

Zaagtafel? Waarom?

Met een handzaag, cirkelzaag en decoupeerzaag kom je vaak al een heel eind. Maar als je als klusser ooit al eens een flink stuk plaat hebt moeten zagen weet je dat het niet gemakkelijk is om recht te zagen, het snoer uit de zaagsnede te houden en het materiaal door te voeren. In de tussentijd moet je ook nog opletten dat je niet in de ondergrond (of erger je vingers) zaagt. Dan is een stabiele zaagtafel ideaal.

Meteen kopen?

Wordt jij ook zo gierig van al dat moois? Koop hem dan meteen op Bol.com

Hoe een zaagtafel te kiezen

Als je voor een zaagtafel gaat kijken is het belangrijk jezelf een aantal vragen te stellen. Zo ben je vaak aan een budget gebonden. Mijn manier van selecteren is dus altijd beginnen met een selectie op basis van prijs. Ben je daar uit dan moet je jezelf afvragen wat voor jou belangrijk is. Is dat de maximale zaagdiepte, is het een geleidingsysteem of is het juist van belang dat hij compact is?

Mijn Criteria waren duidelijk. De prijs moest onder €200 zitten, een stabiel en veilig onderstel hebben, een krachtige motor en stofafzuiging.

Waarom werd het de Einhell TC-TC 2025/2u?

Continue kwaliteit is een kenmerk van Einhell. Er zijn meer merken die relatief goedkoop gereedschap in de markt zetten. Maar die laten het de ene dag in fabriek A fabriceren en de volgende dag in fabriek B. Als ik iets koop moet het gewoon altijd werken. Als ik wil gokken ga ik wel naar het casino.

Ik heb in het verleden zelf Einhell verkocht en wist dat het merk staat voor een goede prijs-kwaliteit verhouding en Duitse degelijkheid. Daarnaast heeft de zaagtafel een zeer solide onderstel (niet inklapbaar) waardoor ook het zagen van grote stukken geen enkel probleem is. Je loopt ook bij het schulpen niet het risico de tafel omver te duwen. Dat scheel weer bloed op de grond.

Met zijn krachtige 2000 Watt motor, grrrrrrr, en het meegeleverde 24 tand zaagblad maakt de Einhell TC-TS 2025 korte metten met iedere houtsoort. En dankzij de 36mm stofzuiger aansluiting kan je ook nog stofvrij-ish zagen.

Door het kantelbare zaagblad (van 0-45 graden) en de hoogte verstelling van 0-85mm in combinatie met een parallelaanslag en de hoekstop kan jij met deze zaagtafel ieder project succesvol afronden.

Alleen maar rozengeur?

Nee zeker niet. Het in elkaar zetten van de zaagtafel was een hele puzzel. De handleiding is prima als je een goed inzicht hebt en je jezelf kan oriënteren op basis van een afbeelding. Tip aan Einhell is dat de handleiding beter kan. Wil je als klusser meer uit je zaagtafel halen dan zou ik adviseren om een extra blad er bij te kopen met meer tanden. Bij voorkeur 48 of 60 tanden. Wellicht kan het filmpje je helpen 🙂

Specificaties

  • Motor: 2000 Watt (220-240 volt)
  • Zaagblad: 250 mm met ene 30mm asgat.
  • Stofafzuiging: ja 36mm
  • Zaagblad mogelijkheden: kantelbaar 0-45 graden, in hoogte verstelbaar van 0-85mm
  • Extra’s: paralellgeleider ee hoekstop, gereedschap voor het monteren van het zaagblad
  • Werkhoogte: 84cm
  • Gewicht: 22 kg
  • Prijs: circa €160-€180