Een goede nieuwe grasmaaier kopen doe je hopelijk niet ieder jaar. Daarom is het goed je eerst te verdiepen in wat je nodig hebt en vervolgens uitzoeken welke grasmaaier bij je wensen/eisen past. Nadat ik voor mezelf duidelijk had wat ik nodig had is de keuze gemaakt voor de Gardena Powermax 1800. Hoe ik daarbij kwam? Lees hieronder verder!!

Wat heb je nodig?

Om vast te stellen welke grasmaaier je nodig hebt is het belangrijk om je zelf een paar vragen te stellen. Zo is het formaat van je gazon natuurlijk belangrijk. Voor een klein grasveldje heb je aan een handmaaier genoeg. Voor een wat groter gazon is een elektrische of benzinemaaier wellicht beter. Daarnaast is de maaibreedte van belang. Hoe breder de grasmaaier is hoe beter deze geschikt is voor een groter gazon. En natuurlijk is de maaihoogte van belang. Hoe lang of kort wil jij je gras hebben?  Is de maaier verstelbaar in hoogte en zo ja hoe gemakkelijk gaat dat dan? Veel vragen voor een goed onderbouwde keuze.

Ik was er voor mezelf al over uit dat het een elektrische maaier moest worden. Het liefst ook zo breed mogelijk want dat scheelt baantjes lopen. En ik ben van nature geen tuinier ?. Qua merk is er veel te kiezen maar vanuit mijn tijd bij Th. Engering heb ik altijd een warm gevoel bij Gardena gehad. Maar er is ook veel kaf tussen het koren. Dus wil je echt niet ieder jaar een andere kopen dan kan je beter even investeren. Voor mij werd dat dus de Gardena Powermax 1800/42.

Sterk en breed

De Gardena Powermax 1800/42 is een grasmaaier met een 1800 watt motor. Dat is best stevig en daardoor “snijdt” de grasmaaier zich ook met gemak door langer gras. De 42 staat voor de maaibreedte. Die is zoals je wellicht al vermoedt 42 centimeters. Volgens de geleerden zou dat geschikt zijn voor een grasmat van 500-575 vierkante meter. Daarnaast is de Gardena Powermax gemakkelijk op te bergen, beschikt de maaier over een mulcher, een grote opvangbank en maakt hij relatief weinig herrie.

Het gebruik

Deze Gardena PowerMax 1800/42 maait je gazon door het gebruik van elektriciteit middels een verlengsnoer. Je zult dus halverwege nooit met een lege accu staan. De maaier is geschikt voor tuinen van 500+ vierkante meter. Daarnaast is hij voorzien van een ErgoTec Plus duwboom die het maaien comfortabel en eenvoudig maakt. Voor het opbergen van de grasmaaier kun je deze inklappen.

Met een vermogen van 1800 watt maait de Gardena grasmaaier je gras met het grootste gemak. Iedere baan is 42 centimeter breed zodat je snel klaar bent.

Ook voor het gras aan de zijkanten langs muren en randen is een systeem bedacht. De grasmaaier is voorzien van graskammen zodat ook die grassprieten worden meegenomen. Voor een optimaal maairesultaat is er gebruik gemaakt van een gehard DuraEdge-mes.

De Gardena Powermax 42 is de grasmaaier die je zoekt als je makkelijk een groot gazon wilt onderhouden. Het is jouw gazon, dus jij bepaalt hoe hoog het gras gemaaid wordt. Zo blijf jij in controle. De maaihoogte kan je echt letterlijk en figuurlijk met 2 vingers in je neus instellen. Zo gemakkelijk is dat. Serieus!

Het gras wordt opgevangen in de 45 liter grasopvangbak. Geen zin om je bak leeg te gooien? Dan steek je het mulcher hulpmiddel in je grasmaaier en wordt het in kleine stukjes op je gazon uitgeworpen en dient het als voeding. En als je klaar bent en je grasmat ligt er weer lekker strak bij, dan klap je de duwboom in zodat je de grasmaaier makkelijk kunt transporteren en opbergen.

Het in elkaar zetten van de grasmaaier kan ook iedereen zoals je op het onderstaande filmpje kunt zien.

Al met al is deze Gardena maaier in mijn optiek de beste maaier die je kunt kopen voor een bedrag tussen de €200 en €260. Als je goed zoekt koop je hem af en toe ook onder de € 200.