Een Garmin sporthorloge? Waarom niet. Hij zal vast niet zo goed zijn als mijn Polar M600. Dus kom maar door! Nou moet ik bekennen dat mijn Polar een fijne klok was met kuren. Batterij snel leeg, slecht connecten met mijn iPhone etc. Maar ik was een tevreden man. Maar de Garmin Fenix 6 Pro Solar heeft mijn ogen geopend. Een horloge die alles kan, doet en beter nog altijd werkt! Hieronder mijn ervaringen. Whaaatt? Ja serieus!!

De klok

De Garmin Fenix 6 pro solar is een stevige klok met een dikke kast. Precies waar ik van hou. Ik geef niets om iele horloges. Dat is voor vrouwen (in mijn optiek). De zwarte kast ziet er degelijk uit en met de “gezwarte” metalen ring heeft het ook iets stoers over zich. De geribbelde rode knop om je activiteiten te starten springt er ook echt uit. De rubberen band zit niet storend om je pols, zelfs niet als je hem wat strakker zet. Kortom, een echte klok voor mannen.

De Garmin Fenix 6 Pro solar is het ultieme sporthorloge voor echte mannen.

Bas Becks

Wat kan hij dan allemaal?

Ik kan een hele aparte website beginnen om te vertellen wat de Garmin allemaal kan. Maar ik beperk me hier enigszins. Natuurlijk kan deze klok alles wat anderen kunnen. Ingebouwde GPS (maar ook Glonass en Galileo) om je te volgen bij je trainingen. Deze GPS is per activiteit aan en uit te zetten. Natuurlijk hartslagmeting om je pols maar daarnaast zit er ook een saturatiemeter in. Je kunt dus te allen tijden weten hoe je saturatie er voor staat. Hoe hoger hoe beter! Ook houdt het horloge je slaap bij. Je REM-slaap, je diepe slaap maar ook de combinatie van saturatie en slaap. Handig als je apnue hebt net als ik.

Natuurlijk heeft het horloge een ingebouwd kompas, een barometrische hoogtemeter en een zeer interessante stress meter. Ik kreeg laatst slecht nieuws en dan zie je de stress ook echt pieken. Van de andere kant kan ik in de tuin zitten en genieten en dat zie je ook terug in de stress metingen. Echt geniaal.

Hoe ik hem gebruik?

Ik doe fanatiek aan Crossfit, iets mindert fanatiek aan MTB rijden en met tegenzin aan hardlopen. Met name de cardio en kracht gedeeltes vind ik tof en daar houdt het horloge hoofdzakelijk de hartslag bij en heb ik het GPS volgen uitgezet omdat je dan vooral binnen bent. Maar ik ben laatst gaan mountainbiken, kajaken en wandelen en dan houdt het horloge je lokatie zeer precies bij.

Groot voordeel is dat als je verdwaalt (dat gebeurt mannen nooit) dat je met de trackback functie heel gemakkelijk de zelfde weg weer terug loopt. De GPS is getest met een geijkte GPS ontvanger en een telefoon en bleek bijna haarzuiver te zijn. Je weet dus echt wat je gelopen, gefietst, gerend of wat dan ook hebt.
De Garmin Fenix 6 Pro Solar is een robuust en veelzijdig multisport GPS-horloge.

De Fenix 6 Pro variant biedt meer opties dan de Fenix 6. Dit stijlvolle sporthorloge fungeert niet alleen als sporthorloge, maar ook als smartwatch waarop je notificaties vanaf je telefoon kunt ontvangen. De Fenix 6 Pro bevat vele geavanceerde sportfuncties. Ook beschikt het multisporthorloge over Garmin Pay. Deze optie biedt je de mogelijkheid je portemonnee thuis te laten en te betalen met je horloge. Wat betreft de afmeting is de Fenix 6 Pro even groot als de Fenix 6 en wordt het horloge geadviseerd bij een polsomtrek van 125 – 208 mm.

Deze Solar-editie bevat de innovatieve Solar Charging-technologie.

Power Glass Solar Charging-lens
De speciale lens van de Fenix 6 Pro Solar bestaat uit Power Glass-materiaal met Solar Charging-technologie. Deze speciale lens gebruikt zonne-energie om de levensduur van de batterij te verlengen. De batterij van het multisporthorloge wordt dus deels opgeladen bij blootstelling aan de zon. Dankzij deze technologie doet mijn horloge het ruim 5 dagen op één lading. En ben je veel buiten in de zon dan doet hij het nog veel langer.

Kost wat, heb je ook wat!!

Mijn Polar was niet goedkoop een deze Garmin is zeker niet goedkoper. Met een prijs vanaf €849 is het zeker geen horloge wat je zomaar even koopt. Maar voor mijn gezondheid en mijn sportprestaties is het de investering meer dan waard. Dus op zoek naar een zeer professioneel sporthorloge dat je meer vertelt over jou dan je zelf weet? Een horloge gefabriceerd uit military grade materiaal? Dan is deze Garmin Fenix 6 Pro Solar echt dé klok voor jou.

Kopen? Doe je HIER <<<<

%d bloggers liken dit: