Er is bij ons nu 2x ingebroken en dat is op zijn zachtst gezegd vervelend te noemen. Niet eens de spullen die weg zijn maar het gevoel dat er iemand in huis is geweest die er niets te zoeken heeft. Wij hebben een tijdje een NEST camera gehad maar die was in 2 jaar tijd 3x defect. Toen kwam Imou in de lucht en vroeg of wij de Imou bullet wilde testen. Zeker wel. En wat een fantastische camera is dat. En voor een prijs waar je om kan lachen. NEST, eat your heart out.

Spoiler-alert: meteen kopen….nee serieus…doen.

Detectie van mensen | 4MP | H.265 | Slim nachtzicht in kleur | Ingebouwde microfoon | IP67 Weerbestendig | Ingebouwde schijnwerper | Dubbele antenne en MIMO | Zachte AP-modus | Cloud, Local and NAS recording

Eerst even “zeiken”

Bij de NEST outdoor cam had ik twee bezwaren. Als eerste de prijs. Het is een camera en geen Ferrari. Daar komt nog eens bij dat NEST je verplicht een abonnement af te nemen om je beelden langer dan 4 uur te kunnen bewaren. Eerst een dure cam en vervolgens een stevig abonnement. Onze Imou bullet doet dat anders. Daar krijg je om te beginnen een betaalbare camera, de mogelijkheid om op een SD-kaart, in de Cloud of op een NAS op te nemen. Jij bepaalt zelf waarvoor je betaalt. En de beeldkwaliteit? Oordeel zelf hieronder met de dag en nacht foto.

De Imou Bullet 2 is een slimme beveiligingscamera van Imou die bedoeld is voor buiten, daarnaast heeft de camera ook ingebouwde schijnwerpers die aangaan op beweging. Daarnaast krijg je bij beweging altijd een melding op je smartphone. Dit kan je uiteraard uitzetten. Zeker als je in een drukke straat woont met veel voetgangers en fietsers kan je een overdaad aan meldingen krijgen.

Maar wat kan de cam?

De Bullet 2 is een buiten camera die opneemt vanaf een 4 megapixel sensor. De camera is IP67 gecertificeerd dus kan de camera wel tegen wat regen. Door de gebruikte technieken kan de camera ook in de nacht bij weinig licht een glashelder beeld laten zien zoals je in de foto hierboven kunt zien. En mocht er iemand rondlopen die er niets te zoeken heeft dan kan je deze meteen aanspreken door de luidspreker. Je kan deze persoon ook meteen in het licht zetten door middel van de ingebouwde spot. En als dat nog niet genoeg afschrikt kan je altijd de enorm luide sirene af laten gaan.

Maar wat heb je aan een cam als je niets terug kunt kijken? Niets eigenlijk. Daarom biedt Imou een aantal mogelijkheden voor het opnemen van de beelden. Zo kan je een SD-kaartje in de camera steken en daarop opnemen. Je kunt ook gebruik maken van de Cloud van Imou (tegen betaling natuurlijk) of je doet net als wij en je maakt gebruik van je eigen NAS om de beelden op te slaan. Dit laatste vergt iets meer van je kennis. Allereerst moet je de cam aan het werk krijgen in je bewakingssoftware, vervolgens moet je zorgen dat je Bullet2 een vast toegewezen IP-adres krijgt. Dit kan niet op de cam zelf dus zal je dat op je DHCP-server (vaak je router) moeten in stellen.

Voor de mensen die een Synology NAS gebruiken hieronder de instellingen voor surveillance station:

  • IP-adres: moet je even achterhalen vanaf de router.
  • Port: 80
  • Merk: [ONVIF]
  • De login gegevens haal je uit de app.

Wij bewaren de beelden in principe 5 dagen. Maar een back-up wordt iedere nacht naar OneDrive geschreven dus we kunnen nog veel langer terugkijken als we willen.

Installatie van de IMOU Bullet 2

De installatie van de Bullet 2 was easy-peasy. Sneller hebben wij het nog niet gedaan. Het is redelijk plug-en-Play. Je sluit de camera aan op netstroom, je installeert de app, scant de QR-code op de camera (vanuit de app) en de app loodst je door het proces heen, binnen een mum van tijd hadden we beeld. En omdat we het product in de avond installeerden, konden we direct testen hoe het beeld ‘s avonds is.

En dan de hamvraag: wat kost dat moois allemaal? Nou dat zal je verbazen. Vergelijkbare cams kosten Retail vaan wel 2 tot 4 maal zo veel. Deze Imou Bullet 2 koop je al vanaf een kleine €90. Eerlijk is eerlijk: geen geld voor een camera van deze kwaliteit.

Een paar kleine -puntjes

In onze ogen zijn minpunten pas minpunten als je er last van hebt. En hadden wij last van de volgende zaken? Een beetje maar niet voldoende om de camera af te raden.

Wij zouden graag meer controle willen hebben over de netwerk settings. Zo zou het fijn zijn als je in de app het IP-adres hard in kan kloppen. Op die manier blijft je NAS gewoon opnemen nadat de cam gereboot is.

Ook zou ondersteuning van 5GHz Wi-Fi fijn zijn. Zeker nu de 2.4 GHz band redelijk vol zit zou een uitbreiding naar 5GHz fijn zijn.

En het laatste wat erg prettig zou zijn is als je de cam via het web kan bekijken. Nu moet je altijd de app openen. Via het web zou het nog fijner zijn.

Over het merk Imou

Imou is de naam van de consumentenlijn van Dahua (een toonaangevende leverancier van videobewakingsproducten en oplossingen in IP-camera’s, NVR, HD CCTV-camera’s en andere verticale oplossingen. Imou verkoopt slimme beveiliging voor in huis zoals IP-camera’s en slimme deurbellen. Sinds vorig jaar is Imou bezig met het betreden van de Europese markt en in Nederland zijn ze nu ook bezig. Zo zijn Imou-producten inmiddels te koop via grote spelers zoals Coolblue en Epine. Ook kleinere aanbieders zoals e-commerce partijen verkopen beveiligingscamera’s van Imou.

%d bloggers liken dit: