Wij hebben er nooit een geheim van gemaakt: wij zijn gek op kamperen. Daarom gaan wij binnenkort weer een weekje kamperen in Limburg en nemen wij weer wat leuke spullen mee on te testen. Want we gaan kamperen met echte mannen !! Maar wat nemen we mee?

Als mannen gaan kamperen hoeven we natuurlijk geen extra toiletpotje mee te nemen of extra zacht toiletpapier. Maar wat nemen we wel mee?

Spullen meenemen? Dakkoffer mee

Ik ben jaren fel tegen dakkoffers geweest. Van die maloten die er het hele jaar mee rond rijden om maar te laten zien dat ze op vakantie gaan. Tobberds. Maar nu ik er zelf een heb van Hapro (de Traxer 6.6 met 410 liter inhoud) moet ik zeggen dat ik hem niet meer zou willen missen. Je hebt er immers een auto extra bij. En gecomplementeerd met een paar Hapro dakdragers van het type Cronos 3.0 kan je ook nog een paar fietsen meenemen náást de koffer. Daarvoor gebruiken wij de Hapro Giro.

Hapro Atlas 2 fietsenrek

Omdat wij 4 fietsen mee willen nemen hebben we op de trekhaak ook nog een Atlas 2 fietsendrager. Deze fietsendrager is geschikt voor twee fietsen (niet elektrisch) en is zeer snel te monteren op de trekhaak. En door het verstel mechaniek kan je het fietsenrek weg klappen als je even achter in de auto moet zijn. Je hoeft dan dus niet de hele drager te demonteren.

Kamperen doen echte mannen bij Ter Gracht in Epen

Wij zijn ooit begonnen met kamperen op deze, terechte, prijswinnende camping. Bij kampeer boerderij Ter Gracht is het heerlijk kamperen in het mooiste stukje van Nederland namelijk het Limburgse Heuvelland. Een fantastische camping voor jong en oud. Een prima uitvalsbasis voor fietsen en wandelen. Hou je van rust om je heen? Actief bezig zijn? Dan moet je hier zeker naar toe. Kijk maar eens: HIER

Kampeermateriaal

We gaan kamperen en nemen mee: een Obelink Familia 6 tent, Lowa wandelschoenen en slaapmatjes van Therm-a-rest.

De Obelink Familia 6 is dè publiekstrekker van de camping. Je kan gerust stellen dat dit een enorme tent is. De afmetingen van ruim 7 meter bij 4,5 meter zorgen er voor dat je geen compromissen hoeft te sluiten als het aankomt op comfort en het kampeer gevoel.

Omdat je op de camping eigenlijk tot rust wil komen is het belangrijk goed te slapen. Minstens zo goed als thuis. Daarom nemen wij de Therm-a-rest Mondoking XXL mee. Dit is een zelf opblazend matje van ruim 10cm dik. Gegarandeerd dat jij daar net zo lekker op slaapt als op je matras thuis.

In Limburg zijn zonder wandelen is natuurlijk geen optie. Maar wandelen vraagt om goede schoenen. Daarom nemen wij een paar Lowa schoenen mee die we daar eens goed aan de tand gaan voelen. We weten nog niet exact welke schoenen maar zodra we dat weten lees je het hier.