Wij van echtemannen.nl zouden op kampeer vakantie gaan maar door de huidige crisis gaat die trip niet door. Maar juist daarom heb ik nu de gelegenheid om mijn nieuwe Lowa Innox GTX MID te testen. Kilometers maken in eigen omgeving is ook leuk en zo kom je nog eens op plaatsen waar je anders niet komt.

De test

Een schoen als deze test je niet even met een paar meter lopen. Je gaat op pad, maakt meters en nog meer meters tot het kilometers worden en vervolgens nog meer kilometers. Daarom heb ik twee verschillende wandelingen gemaakt van rond de 12 kilometer om eens te kijken hoe de schoenen bevallen. Door velden, over zandpaden en over asfalt en kasseien. Alles voor een passende test. En tipje van de sluier: de Lowa Innox GTX MID zijn met vlag en wimpel geslaagd

De schoen zelf

De Lowa Innox GTX MID is de ideale lichtgewicht reisgenoot voor als je op vakantie of in Coronatijd lichtgewicht wil wandelen. Een absolute aanrader. En met een gemiddelde prijs van €125 is het voor mij de absolute favoriet op dit moment.

Bas Becks, tester bij echtemannen.nl

Een laag gewicht bij maximale dynamiek is de specialiteit van de INNOX GTX MID. De sportieve outdoorschoen beschikt over een stabiliserende schacht van hoogwaardig en gewichtsbesparend synthetisch materiaal. De voering met GORE-TEX-membraan maakt de schoen wind- en waterdicht en maakt van de INNOX GTX MID de beste metgezel voor allerlei outdooractiviteiten. De schoen die ik heb is geleverd in de kleuren graphite/red maar is ook leverbaar in de kleuren zwart/grijs, zwart oranje en staalblauw met mosterd. Kortom voor ieder wat wils.

De performance zool LOWA® NXT heeft een noppenprofiel dat naar alle kanten gericht is. In combinatie met de geoptimaliseerde rubbersamenstelling en de verhouding tussen profiel- en zooloppervlak biedt dit een goede grip.

Rondje volgen? –> https://flow.polar.com/training/relive/4521244323

Hoe de schoen beviel

Naast de schoenen van Lowa heb ik nog een paar schoenen van een ander bekend merk maar die zijn uit een hele andere categorie. Dat zijn dessertboots die té zwaar zijn voor een wandeling op vlakke delen zoals bij mij in de omgeving. De Lowa schoen is met 920 gram per paar beduidend lichter dan mijn andere schoenen die ruim anderhalve kilo per paar wegen. Minder gewicht kost minder energie dus minder vermoeidheid. Dat wil niet zeggen dat de Lowa schoenen niet geschikt zijn voor bergachtig terrein. Integendeel zelfs. Ik ben er meer naar een mountainbike baan geweest en ook daar houden ze zich prima op de heuvels en de “rotstuin”. Bij dit soort terrein is stabiliteit key en ook daar stelt de schoen zeker niet teleur.

Direct kopen?

%d bloggers liken dit: