Nederlanders zijn een bedrijvig volkje. Ieder dorp en iedere wijk staat bol van de bedrijfjes. Maar er zijn bedrijven die net even iets anders doen. Kijk naar eerdere bedrijven die we bezochten zoals HAPRO en Obelink. Maar vandaag kijken we naar Lume Traveler. Grote kans dat je er nog niet van gehoord hebt. Lume Traveler is een oer-Nederlands bedrijf om trots op te zijn. Men zegt dat ze caravans bouwen maar ik hou het op hotelkamers op wielen. Want van kreperen is geen sprake met een “caravan” van Lume Traveler.

Het bedrijf Lume Traveler

Het was oprichter Hein van de Laar die de droom had om de mooiste plekjes van Europa op te zoeken. Maar dan niet vanuit een hotel maar buiten de gebaande paden gaan. Maar wel met het comfort van een luxe suite. Lekker buiten komen, genieten van de natuur en slapen in het beste bed ter wereld. Deze wens kwam uit met het starten van Lume Traveler. Een Nederlands bedrijf dat in Culemborg de mooiste caravans bouwt. En niet zomaar caravans. Caravans met een “Dutch Design” voor een 1000 sterren vakantie.

De modellen

Lume Traveler biedt momenteel 3 modellen aan. De LT360 No.1, de LT540 No.1 en de LT540 Nordic. Dus voor iedere wens een caravan.

Lume Traveler LT360 No.1

De LT360 No.1

Dit is het origineel, de caravan waar het allemaal mee begon. De caravan heeft een panoramadak dat helemaal open kan. Liggend op je bed in de mooiste omgeving die je je kunt wensen kan je met je open dak genieten van 1000 sterren als uitzicht. De caravan is standaard uitgerust met een buitendouche (binnen is geen plaats) en zonnepanelen. De keuken bevindt zich net als bijvoorbeeld bij de Holtkamper aan de achterkant. Klep open en koken maar op je PITT cooking gaspitten. Kastjes, een spoelbak en serviesrekjes, alles wat je in een keuken nodig hebt is aanwezig. Het interieur van de caravan zou zo van de hand van een topdesigner af kunnen komen. Teakhout, wolvilt en RVS. En ondanks zijn relatief kleine formaat van 519 cm inclusief dissel is het een caravan om groots mee te genieten. De vanafprijs van deze caravan is €59.500.

Lume Traveler LT540 No.1

De LT540 No.1

Op zoek naar een echte volwassen caravan? Dan is de Lume Traveler LT540 No.1 echt de caravan voor jou. Met een nog groter bed van maar liefst 180×200, een chefwaardige buitenkeuken en een lengte van 694 cm inclusief dissel. De echt houten vloer en vilt op de wanden geven je het gevoel in een suite van het Hilton te zitten maar dan met de vrijheid om te gaan en staan waar JIJ wil. Dan heeft Hein goed bedacht. De vanafprijs voor deze suite op wielen is €99.500.

Kook je liever binnen, omdat het buiten focking koud is? Dan moet je eens kijken naar de LT540 Nordic. Deze heeft een keukentje binnen. De vanafprijs van de Nordic is slechts €95.500. Koopje toch?


Meer zien? Dat kan!

Geef een antwoord

%d bloggers liken dit: