In navolging van Sasja van Horssen is onze volgende man van de maand Tom Coronel. En het is een hele bijzondere man al denkt hij daar zelf toch wat anders over. Hij vindt zichzelf niet bijzonder maar hij is het wel. Hij is ondernemer, coureur, de ene helft van de Tim&Tom tweeling, TV ster en inmiddels een toch wel behoorlijk bekende Nederlander.

Wij zochten hem op in Eemnes bij hem thuis waar wij verrast werden door de aanwezigheid van dansende diva’s, veelkleurige verlichting, zijn mancave en zijn toch wel uitgesproken smaak voor mannelijke zaken. Het was een gezellig interview met directe antwoorden, veel iphone gebruik en goed koffie. Maar wat gaat er nou toch schuil achter die goedlachse man uit de reclames en van de WTCC races? Wij voelden hem aan de tand na even uitvoerig te hebben gekeken naar elkaars horloges. Tom draagt natuurlijk zijn eigen TW Steel en ik droeg mijn eigen Orefici. Dit interview vond kort na zijn crash plaats.


TOM CORONEL:
Ja absoluut. Horloges en auto’s. Ik heb natuurlijk de luxe dat ik met auto’s verwend ben. Ik kan voor mijn werk de mooiste, snelste en meest exclusieve auto’s rijden. Dat is het mooie van mijn werk.

Echte mannen: Wat zijn nou jouw echte mannen dingen? Voor ons zijn dat horloges, gadgets en auto’s.

ECHTEMANNEN.NL: Ook privé?

TOM CORONEL: Nee, privé rij ik een BMW 118d. Meer heb ik ook niet nodig en ik weet dat er geen slechtere investering is dan een auto. Je schrijft er meestal alleen maar op af. Ik vind auto’s mooi en als iemand vraagt wat ik graag zou willen hebben is het een Aston Martin Vanquish. Die is mooi, stijlvol en mannelijk. Alles klopt aan die auto. Maar ook de BMW M5 is mooi. Als het maar achterwiel aangedreven is en ik er mee kan spelen. Dan vindt ik het goed.

ECHTEMANNEN.NL: Maar wel autofreak?

TOM CORONEL:Nee zelfs dat niet eens. Ik hou echt van auto’s maar mijn huidige BMW is uitgekozen door de secretaresse van de verkoop directeur van BMW Nederland.

ECHTEMANNEN.NL: Echt waar meen je dat?

TOM CORONEL: Serieus waar. Ik had echt geen idee wat ik kocht. Ze had het over opties en kleuren en ik heb maar gewoon ja gezegd en toen had ik een serieus leuke auto. Maar tijdens de verkoop wist ik niet waar het over ging (lacht hard). Maar hij past wel bij mij. 18 inch velgen, kuipstoeltjes en het M pakket. Dat is wel mannelijk. Ik rij geen auto die niet bij mij past!

ECHTEMANNEN.NL: ik vind het heel knap wat ze gedaan hebben met die 1-serie van BMW. Als hij achterop aan komt rijden dan weet je niet of het een 1-serie is of een 3 serie. Goed ontworpen.

TOM CORONEL: Ja het is net een 3 serie. Het mist wat kont en lengte. Ik had een 330 touring maar ik snap niet waarom ik een touring had. Ik heb de ruimte echt niet nodig. Mijn meisje rijdt een Nissan Murano en daar gaan we ook mee op vakantie. Dus waarom een grote auto?

ECHTEMANNEN.NL: en je gaf het al aan. Je rijdt de mooiste dingen voor je werk. Een Dodge Viper en 3 jaar lang het baan record op de “Nordschleife”, formule 3 en bijna formule 1 bij Arrows.

TOM CORONEL: Ja ik heb nog gereden in de V12 Alesi & Berger Ferrari.

ECHTEMANNEN.NL: En wat voor inhoud in die V12?

TOM CORONEL: Weet ik veel. Echt geen idee. Zoek het maar op.

ECHTEMANNEN.NL: Maar altijd beter dan de 1.6 turbo stofzuigers waar ze nu mee rijden?

TOM CORONEL: Ik zoek het wel op. Dat was echte mannen speelgoed

ECHTEMANNEN.NL: wij hebben laatst de Maserati GT gereden en daar zit wel een mooi geluid in.

TOM CORONEL: Mooie auto maar ontzettend zwaar. Maar wel een heel mooi geluid inderdaad. Echt mannelijk. (zoekt ondertussen zijn filmpje op op youtube)

ECHTEMANNEN.NL: het zijn net gecastreerde auto’s, koorknapen bijna. Er zit net zo veel geluid in als in een stofzuiger.

TOM CORONEL:Ja, ja ja. Wat moet je daar mee. (Laat ondertussen zijn filmpje zien vol, terechte, trots en maakt het geluid zelf even)

ECHTEMANNEN.NL: Richard Hammond liet toen bij Top Gear zien hoe moeilijk het is zo’n ding gaande te houden. Is dat ook echt zo?

TOM CORONEL: Nee absoluut niet. Valt allemaal wel gewoon op toeren houden en dan gaat het wel.

ECHTEMANNEN.NL: Hoe verhoudt de WTCC zich tot de formule 1? Qua regelgeving en zo dan/

TOM CORONEL: Wij rijden ook met 1.6 turbo’s. Ze willen natuurlijk de hele milieu lobby tegemoet komen maar autosport en milieu gaan niet samen. Jezus. Wat denk je wat een vliegtuig er uit gooit? (twittert in de tussentijd zijn filmpje met de tekst: “Yes i got horny!” (filmje hier: http://www.youtube.com/watch?v=PnuxQ0mfC04)

ECHTEMANNEN.NL: En jouw huidige Chevrolet Cruze? Hoe ben je daarbij gekomen? Was dat een bewuste keuze of had het met sponsoring van doen?

TOM CORONEL: blijft onbeantwoord door de tweet ;-).

ECHTEMANNEN.NL: Het racen zit bij jullie wel in de bloedlijn. Je vader, je broer, je vrouw rijdt bij Racing Diva’s en natuurlijk je schoonvader!


ECHTEMANNEN.NL:
Heb jij zelf ooit iets met motorsport gedaan?TOM CORONEL:Ik ben er natuurlijk me opgegroeid. Als je het lied oerend hard van Normaal luistert dat gaat over mijn opa. Bertus en Tinus. Bertus van Hamersveld was mijn opa. Die wilde deelnemen aan een race maar dat mocht hij niet omdat hij een 1 liter reed. Hij heeft ter plekke een cilinder verwijderd en mocht toen meerijden omdat het een 500cc was.

TOM CORONEL: Nee, ik vind motoren echt levens gevaarlijk. Ik heb ooit een cursus gedaan voor de motor en heb direct een Ducati gekocht en nadat ik er mee naar huis ben gereden heeft hij 2 jaar in de garage gestaan. Ze hinken allemaal of hebben wat aan hun schouder. De meeste vriendjes zijn er ook niet meer.

ECHTEMANNEN.NL: Als je op dit moment vrij mocht kiezen in welke tak van autosport je uit zou komen. Wat zou het dan zijn?

TOM CORONEL: Als ik WTCC zou zeggen zou het commercieel klinken maar ik rij er al 10 jaar in en heb het echt naar mijn zin. Ik heb veel GT gereden en de 24 uur.

ECHTEMANNEN.NL: Maar als je F1 kan rijden?

TOM CORONEL: Formule 1 is geen echte competitie meer. Het hangt af van in welke auto je rijdt. In de WTCC is het meer van “wie is de man hier” in de F1 is het meer van in welk team je rijdt.

ECHTEMANNEN.NL: Komt het bij de WTCC ook meer aan op jouw eigen rijkunsten?

TOM CORONEL: Nee hoor. Ik won vorig jaar 2 races in de WTCC in een BMW van 6 jaar oude die gewoon goed was. Het ligt ook grotendeels aan je auto. En de Nürburgring is pas een echte uitdaging. 200 bochten. Dat is pas echt voor mannen.

ECHTEMANNEN.NL: hoe lang heb je nodig om een baan te leren kennen?

TOM CORONEL: Hongarije doe ik in 8 rondjes goed. Als ik de ring weer zou moeten doen dan kost me dat wel langer.

ECHTEMANNEN.NL: zou het een uitdaging zijn om de ring nog eens te pakken met een baanrecord?

TOM CORONEL: Dat kan ik niet meer. Ik wordt ook ouder. Daarnaast heb ik ook nog ander werk. Mijn focus is 95% auto sport om de dood eenvoudige reden dat je er niet van kunt leven. Ik zal er dus bij moeten werken.

ECHTEMANNEN.NL: Je kunt dus niet leven van het racen in de WTCC?

TOM CORONEL: Nee. Ik maak vooral veel herrie voor mijn sponsors. Daardoor blijf ik in beeld. Als ik geen herrie zou maken zouden ze me ook vergeten. Tim en Ik maken de hele dag ellende die de buitenwereld leuk vindt.

ECHTEMANNEN.NL: Daarover gesproken. Je ziet jou veel meer dan je broer Tim. Hoe komt dat zo?

TOM CORONEL: Ik race zo’n beetje het hele jaar. Tim doet Dakar en dat is maar heel even in het seizoen. Ik ben ook actiever. Tim is twee weken Dakar en ik race 24 races per jaar en doe veel televisie werk. Ik heb de mazzel dat ik in de buurt van Hilversum woon. Als mensen iets willen weten over auto’s zeggen ze vanzelf “moet je die Tom even bellen”.

ECHTEMANNEN.NL: En je bent redelijk gemakkelijk te benaderen. We hebben laatst Dirk Zeelenberg en Matteo van der Grijn benaderd voor de man van de maand maar daar krijg je of geen antwoord of je krijgt te maken met een agentschap dat gewoon geen antwoord geeft op je verzoek. Jij bent heel toegankelijk wat dat aangaat.

TOM CORONEL: Dat gaat er nou vaak fout. Er moeten te veel mensen van eten. Ik doe alles zelf. Ik reageer op mijn whatsapp. Zij missen te veel omdat ze te ver van de wereld af staan. Dat is ook jammer voor hun.

ECHTEMANNEN.NL: Maar je staat niet veel in de bladen en je privé leven is redelijk geheim.

TOM CORONEL: Dat is omdat ik niet interessant ben. Ik regel alles zelf. Paulien en ik zijn ons management. Daar doen we niet ingewikkeld over. Ik heb 5 banen bij wijze van spreken. Jij stuurde mij op een gegeven moment een mail en ik heb je direct op mijn perslijst gezet. Dat doe ik zelf, daar heb ik geen management voor nodig.

ECHTEMANNEN.NL: Hoe combineer je het vele weg zijn met het vader/man zijn?

TOM CORONEL: Ze weten niet beter. Mijn dochtertje heeft een iPhone. Belachelijk, ik weet het maar we kunnen wel facetimen en whatsappen. Dus wel contact houden op die manier. Ze stuurt me allemaal voiceberichten. (laat berichtjes horen). Ze zullen best wat missen maar ik doe wel veel leuke dingen met ze. Ik weet niet wat goed is en fout. Ik doe het zo omdat dit mijn leven is.

ECHTEMANNEN.NL: Heb je er zelf geen moeite mee om zoveel weg te zijn?

TOM CORONEL: Na een paar weken Dakar ben ik blij als ik weer thuis ben. Dan ben ik er ook welk echt klaar mee.

ECHTEMANNEN.NL: Even terug naar het begin. Vind jij jezelf een echte man?

TOM CORONEL: Wat is een echte man? Niet ijdel, het uiterste uit jezelf halen en voor het maximale gaan. Tim en ik zijn ontzettend competitief bezig. We hebben elkaar daar door naar een hoger plan gebracht. Ik heb altijd piloot willen worden. Dat is heel mannelijk natuurlijk. Volgens mij zeker in de ogen van vrouwen. En verder gewoon spijkerbroek en overhemd.

En wat is in jullie ogen een echte man?

ECHTEMANNEN.NL: Daar zijn wij ook naar op zoek. De definitie van de echte man. Iedere man wil graag een echte man zijn op zijn manier. Gay of hetero. Blank of gekleurd. Getrouwd of single. Wij zijn op zoek naar de verbindende factor. De essentie van het man zijn.

TOM CORONEL: Ik vind van mezelf dat ik er ouder uitzie dan 42. Ik neem risico’s en hou van het ruige. Dat is in mijn ogen wel mannelijk. Daarom wil ik ook naar de man. Een lekker wijf om je heen hebben, een biertje of een wijntje.

ECHTEMANNEN.NL: Bier of wijn?

TOM CORONEL: Bier en wijn. Maar ook andere zaken. Er staat Gin, Whiskey, Rum en van de beter soorten. En de moeder van mijn monteur maakt zelf limoncello. Ook heerlijk.

ECHTEMANNEN.NL: nog meer?

TOM CORONEL: Horloges. Die maak ik zelf. Ik wil altijd alles anders doen dan anderen.

ECHTEMANNEN.NL: Dat is deels ook de reden van jouw succes denken wij.

TOM CORONEL: Dat weet ik niet. Het is gewoon een drang die ik heb. Ik wilde perse een knalgele helm. Maar knokken en matten dat is weer helemaal niet mijn ding. Ik heb geen drift. (in de tussentijd komt Boy, de hond, binnen)

ECHTEMANNEN.NL: als je niet vast zou zitten aan TW Steel. Waar zou je dan voor gaan?

TOM CORONEL: Ik ben geen Cartier of Rolex type. Alleen al omdat anderen dat wel zijn. Ik heb laatst een Chronoswiss Spyker verkocht. Die is terecht gekomen bij mensen die er ook alles vanaf wisten. Daar heb ik hem dan liever dan bij iemand die er de hoofdprijs voor wil betalen. Spullen moeten goed terecht komen. Dat vind ik belangrijk. Dat ding had een chassis nummer van een Spyker. Ik dacht dat het was van de Spyker waarin Sharon Stone al vingerend de gracht in rijdt. Dat was dus niet. De dame die het kocht wist echter bij welke auto hij wel hoorde. Dat horloge hoorde bij die mensen thuis. Dat was belangrijker dan de poen.

ECHTEMANNEN.NL: En wat op het gebied van gadgets? Heb je daar wat mee?

TOM CORONEL: Ja. Ik ben helemaal Apple freak. Ik moet altijd het nieuwste en het snelste hebben. En ook op het gebied van beeld en geluid. Ken jij iemand die een 84 inch Philips Ambilight televisie heeft? Ik laat je hem zo zien net als mijn luidsprekers. Echt enorm.

Ab6AiCLYECHTEMANNEN.NL: Dat is ook wel heel mannelijk. De meeste mannen zijn niet eens mannelijk genoeg om grote speakers in hun huis te mogen hebben van hun vrouw.

TOM CORONEL: Daar heeft mijn meisje niets over te zeggen. Wellicht iets te mannelijk. Ik heb mijn dingen en zij heeft haar dingen. Knip maar eens met je vingers. (ik knip met mijn vingers en de muziek klinkt vervolgens luid uit de Sonos speakers). Dit is echt mannelijk. BBQ, muziek, drankje. Dat is über mannelijk. Heerlijk dat je er even de beuk in kan gooien. Even inkomen en knallen met de muziek.

ECHTEMANNEN.NL: Ergens ben je precies de persoon die ik verwacht had en op andere gebieden verbaas je ons.

TOM CORONEL: Ik heb allemaal über mannelijke dingen. Zo heb ik een robot stofzuiger van Neato. Die zuigt én veegt. En kwam ik in de ochtend de garage in en dan dacht ik echt WAUW. Ook mijn robot maaier. Mijn gras staat er geweldig bij. Ik bespaar me geld, hij is wijs en echt mijn gadget ding. Ik had er eerst een die was ook goed maar deze is veel “wijzer”. Ook de lampjes in mijn terras. Dat is helemaal ik. Ook de open haard. Vuur is mannelijk. Helemaal mijn ding. De BBQ is ook heel fijn. Ze komen bij je staan lullen wat en je geeft ze wat te eten en ze zijn weg. Heerlijk. Ik heb hier 20 Philips Hue lights. Ik kan overal andere kleuren aan geven. Dat vind ik dus echt te gek. Zal het je zo laten zien. Dat-is-wijs. Niet normaal. (glimlacht als een kind in de snoepwinkel)

ECHTEMANNEN.NL: Nog twee vragen voor je om af te ronden

TOM CORONEL: Shoot

ECHTEMANNEN.NL: Je zal ontzettend vaak de zelfde vraag krijgen. Van welke vraag hoop je dat ze je ooit of nooit zouden stellen?

TOM CORONEL: Eigenlijk geen enkele vraag. Maak er geen saai kut verhaal van. Daarom kijk ik ook geen televisie. Ik kijk via Netflix series en dat is het gewoon. Verder niets.

ECHTEMANNEN.NL: Wie zou volgens jou de volgende echte man van de maand moeten zijn?

TOM CORONEL: Wie ik echt wel een mannetje vind en die je echt eens moet interviewen is Jeroen van der Boom. Ik heb hem een beetje meegemaakt. We hebben elkaar zitten dissen tijdens wintersport. Ik vind het mooi hoe hij commercieel bezig is en hoe hij mensen vermaakt. Mensen gaan in de Arena helemaal uit hun plaat bij hem.

ECHTEMANNEN.NL: Wat zou je hem willen vragen?

TOM CORONEL: Ik vind Jeroen een coole gozer. Hij praat geweldig over Porsches. Hij kan vol passie vertellen over zo’n antiek kippenhok. Hij is een selfmade man. Dat bewonder ik. Geen papa’s kindje. In de kroeg begonnen en nu de Arena vullen met de rest. Echt super. Laatst liet hij zijn nieuwe clip zien. En dan denk ik “wat ben je toch een commerciële flikker ook”. Echt bewondering voor Jeroen. Het is een echt mannetje. Als we in de kroeg zitten praten wij ook gewoon over tieten. Dat is leuk. Jeroen rocks! Met Jeroen kan je wel een biertje drinken. Je moet hem in september gewoon bellen en zeggen dat je iets leuks met hem wil doen. Zeg maar dat Coronel het gezegd heeft.

Na dit interview laat Tom nog even de 84 inch Ambilight zien en die is echt fucking groot met een glashelder beeld. Terwijl we naar buiten lopen zien we de dames nog even dansen en zwaaien. Ook de Hue lampen worden nog even gedemonstreerd.

Onze conclusie is dat Tom een dood normale kerel is die zijn woordje wel klaar heeft. Hij zaait respect en oogst bewondering door te doen wat hij doet en dat op zich is al heel knap. Wij vonden het zeer gezellig en leuk om eens bij een BN-er (sorry Tom maar je bent het echt) thuis te komen en zo hartelijk ontvangen te worden. Tom is wat ons betreft het stempel “echte man” meer dan waard.

Tom,

Bedankt voor je tijd. Wij vonden het tof.