Het F1 wonder dat Max Verstappen heet
Het F1 wonder dat Max Verstappen heet

Het F1 wonder dat Max Verstappen heet

12-12-2021 is zo’n dag waarvan iedereen over 20 jaar nog weet waar hij of zij was. De dag dat Max Verstappen kampioen werd in zijn Red Bull Racing bolide met Honda Racing motor en ondersteund door Christian Horner en zijn team en natuurlijk niet te vergeten Frits van Eerd (de Brabantse weldoener met een dikke portomonee). Het was een apotheose na een lang seizoen van dubbeltjes wisselen in de stand voor het F1 Kampioenschap. Het was een mooie seizoen met ups and downs en controverses.

Noteer alvast even in je agenda: 17-3-2022. Dan start het hele F1 circus in Bahrein en is Mad Max, met nummer 1 op de auto, the man to beat.

De aanloop

Het seizoen begon op 25-3 in Bahrein met een eerste plek voor Hamilton, een tweede plek voor Verstappen en de derde plek voor Bottas. En die bijna heilige drie-eenheid zouden we nog vaker terug zien op het podium in 2021. Maar er waren ook grote uitzonderingen. Deze uitzonderingen lieten zien dat het verre van een gereden race was.

GP van Monaco

De eerste race met een kleine verrassing was de GP van Monaco. Hierbij kwam onze Max als eerste binnen met Hamilton 6 plaatsen achter hem. Met een verschil van maar liefst een dikke minuut. Niet ongebruikelijk in Monaco maar toch een hele mooie prestatie.

GP van Azerbeidzjan

De eerste race van het seizoen waarbij Max niet over de finish kwam en waar Hamilton als 15e binnenkwam. Dus beiden geen punten voor het kampioenschap verloren of gewonnen. Dus hop, weer door.

GP van Oostenrijk

In het thuisland van Red Bull kwam Max als eerste over de streep en moest Hamilton genoegen nemen met de 4e plek op ruim 46 seconden achterstand.

GP van Groot Britanië

De tweede race van het seizoen waarbij Max niet over de finish kwam. Hamilton wist de eerste plek veroveren.

GP van Hongarije

Hongarije was helemaal een vreemde. Hamilton kwam binnen als 3e maar werd 2e na een diskwalificatie van Vettel en Verstappen kwam binnen als 9e. Snel vergeten die race.

GP van Zandvoort

Hoe kan het ook anders. Na jren van stilte in de Zandvoorste duinen was het F1 geweld weer terug in Nederland. En hoewel ik het de arrogante eigenaar van het circuit het niet gunde was het super om te zien dat dit in Nederland kon. En natuurlijk was de mooiste beloning van het weekend dat Mad Max gewoon de eerste plaats reed. In Engeland werd al snel beweerd dat Hamiloton Max liet winnen. Maar dat zou ik ook zeggen. Max was gewoon de beste op dit circuit.

GP van Italië

Een akkefietje op de baan zorgde er voor dat zowel onze Max als Hamilton niet over de finish kwamen. No points gained, no points lost. En weer doorrrrr. En ja dit was de race waarbij Hamilton zijn Mercedes onder de Red Bull schoof omdat hij Max geen ruimte gaf. Maar waar max voor bestraft werd. Ik denk er het mijne van…..maar wie ben ik?

Max Verstappen

GP van Turkije

Eindelijk zit het “Wingman” Bottas eens mee. Hij mag op het hoogste podium staan geflankeerd door Max en Perez wetende dat zijn “maatje” Hamilton inmiddels getroost wordt door Toto en Angela: boehoehoe ze lieten mij niet winnen en nu wil ik niet meer meespelen. Tough luck Hami!

En dan de ontknoping in Abu Dhabi op 12-12-2021

Als ik heel eerlijk ben was ik persoonlijk het geloof in de kansen van Max al heel snel kwijt na de eerste bocht waarbij Hamilton zomaar een hele bocht afsneed maar waarbij de wedstrijdleiding aangaf dat er geen onderzoek nodig was. In mijn ogen, kijkend door de Oranje bril, was dat natuurlijk compleet onterecht. Append met mijn collega Edwin kwamen we beiden tot de conclusie dat we niet meer wilden kijken. Maar dankzij strategische bandenwissels van Red Bull en de safety car is het onze Max Verstappen toch gelukt om kampioen te worden. Is dit de manier om kampioen te worden? Nee dat denk ik niet maar het eindresultaat is een kind van het afgelopen seizoen dat gekenmerkt werd door rivaliteit, onsportiviteit en controversie. Al met al: Max Verstappen F1 kampioen voor 2021.

De reacties internationaal

Niet alleen Nederland werd gek. Ook in België is onze Max een ware held. Hij wordt door Het Nieuwsblad neergezet als het toppunt van daadkracht en kunnen. Hij is de man die Hamilton op zijn nummer heeft gezet. Wat zij zeggen:

“Hij wilde Hamilton verslaan als in: vernederen, het zwijgen opleggen, tonen dat ik beter ben dan jij”, aldus het medium, dat de 24-jarige Nederlander zeer hoog aanslaat.

“Max Verstappen is cum laude in zijn opdracht geslaagd. Dat dat gebeurde op een manier die voor eeuwig zal worden herinnerd, maakt het alleen maar mooier. Hij is nu al beter dan Senna en Schumacher.

Seizoen 2022

Los van het feit dat je niet meer kunt kijken bij Ziggo (dat kan wel maar anders) zijn er veel verschillen in de auto’s te zien die het voor IEDER team en IEDERE driver mogelijk moeten maken kampioen te worden.

De auto’s van 2022 rijden op 18″ wielen. Dit zou de temperatuur in de banden lager moeten houden. Over deze 18 inch wielen zitten winglets. Dit zijn kleine vleugels over de banden. Dit zorgt ook voor meer downforce op de voorwielen. Aan de achterkant zien we een meer “afgeronde”, vrouwelijke vormen aannemende achtervleugel. Voor Red Bull zal het ook een spannend jaar worden met hun eerste eigen motor! En alle motoren moeten op een brandstof draaien die voor 10% uit Bio Ethanol bestaat.

Voor de Nederlandse fans was het natuurlijk een drama dat Ziggo de recht kwijt raakte. Nu kunnen we voor €14 per maand een extra abonnement afsluiten bij ViaPlay. Dat kan je rechtstreeks doen bij ViaPlay maar ook via Ziggo of KPN. Op die manier ben en blijf je verzekerd van alle acite die het 2022 seizoen gegarandeerd in petto heeft.

De mensen die wij vanuit Echte Mannen willen bedanken

  • Max Verstappen zelf voor de show.
  • Christian Horner voor zijn vertrouwen.
  • Frits van Eerd voor het feit dat deze Brabander zijn geld wil laten rollen.
  • De medewerkers van de Red Bull en Honda renstal.
  • De mannen van Ziggo sport voor hun commentaar. Het was af en toe irritant met een betweter aan tafel maar toch.
Kies je aantal sterren!!

Geef een antwoord