2 jaar geleden werden wij van echtemannen.nl benaderd door NEST met de vraag of wij hun spullen wilden testen. En gadgetgeil als wij zijn hebben we meteen ja gezegd. Maar hoe is het nu met de spullen van NEST?

Investering

Als je een slim huis wil hebben vergt dat best wat investeringen. Wij hebben van NEST 3 camera’s hangen, 2 rookmelders, Thermostaat en een deurbel. Alles bij elkaar een investering van ruim €850 als je het zou moeten kopen. Voor dat geld wil je natuurlijk dat het spul even mee gaat. Hoe is dat bij ons verlopen?

Spoiler alert: wil je geen gedonder zoek even verder. Hou je van klussen dan is nest voor jou!!

Nest Protect

De rookmelders van NEST zijn echt goed. Geen hele harde sirene die begint te schreeuwen uit het niets. Nee de Nest Protect kondigt eerst netjes aan dat er rook pf warmte is gesignaleerd middels een gesproken boodschap. Daarbij wordt ook vermeld over welke ruimte het gaat. De Protect is verkrijgbaar op 220 of batterijen. Wij hadden de versie op batterijen en dat gaat goed. Tot ze een jaar oud zijn. Na die periode begint het ding batterijen te vreten. Iedere 3 weken 6 nieuwe Duracell AA batterijen er in. Na een jaar heb je zoveel geld aan batterijen uitgegeven dat een huis opbouwen na een brand goedkoper is ;-). Dus advies: pak de versie op 220V. Voor de batterijversie geldt dat je er beter de fik in kan steken. Snap je hem: rookmelder in de fik steken 😉

Nest Protect

Nest Outdoor IQ

Deze camera is werkelijk super van beeldkwaliteit. Ook in de nacht is het beeld kraakhelder en je snapt niet dat de beelden bij opsporing verzocht vaak zo slecht zijn. Qua behuizing is de camera behoorlijk hufterproof. Wel hebben wij een aantal problemen met de camera gehad. Zo verliest de camera na verloop regelmatig de WIFI verbinding. Zelfs als het een heel sterk netwerk is en de verbinding 100%. Onze ervaring is dat de camera er na een korte periode mee op gaat houden. De verlichte ring rond de camera gaat dan rood knipperen en dan stopt de camera. Bij ons was dat meerdere keren de kabel voor de voeding die “lek” was omdat de buitenmantel verhardt na verloop van tijd. Het wordt iedere keer netjes opgelost maar je zit er niet op te wachten. Heb je de kans om de kabel goed beschermd weg te werken dan verdient dat zeker de aanbeveling.

Nest outdoor IQ

Nest Hello

De deurbel van NEST. Beter van kwaliteit dan de RING van Amazon en zeer zeker veel beter beveiligd. De RING bleek in het begin zo lek als een mandje te zijn. Niet fijn voor de privacy. De nest deurbel vergt enige kennis om te plaatsen. Je hebt een behoorlijke beltrafo nodig maar de rest wijst zich vanzelf. Kabeltje prikprak en gaan. Wij hebben 1x een nieuwe gekregen omdat er een productie fout in zat. Netjes maar wederom: je zit er niet op te wachten. Als Echte man ben jij natuurlijk een “hendige donder” maar als je dat niet bent moet je iedere keer een NEST-pro laten komen. Qua beeldkwaliteit is de Hello subliem. Ook midden in de nacht als alles donker is dankzij de ingebouwde IR-sensor en de IR verlichting. Toch wel een veilig gevoel dat je kan zien wie er belt.

Voors en tegens

De voors van NEST zijn zeker de bouwkwaliteit van de camera’s en de software. De app is retesnel en de website werkt ook goed. De beeldkwaliteit is ruimschoots goed genoeg om ook in de nacht te zien wat er gebeurt. Dat geeft een veilig gevoel in een tijd waarin niets zeker is.
De nadelen zijn toch wel dat we meerdere keren iets terug moesten sturen. Het wordt allemaal netjes gefixxed maar het duurt allemaal even. In het geval van de Nest IQ kregen we de tweede keer dar de kabel kapot was eerst een nieuwe camera, vervolgens de voeding en daarna pas de kabel omdat ze alles uit willen sluiten. Op zich goed maar niet altijd nodig. Inmiddels is de behuizing van de Nest Hello gebarsten met als gevolg dat er water in loopt. Ze willen onder het mom van coulance wel een nieuwe sturen maar dan wel met een credit card garantie van €300. Die Credit Card heb je overigens ook nodig voor het afsluiten van een cloud-abonnement. Dit is nodig voor het opslaan van de beelden in de cloud. Dat is gebruikelijk maar betalen met iDeal of een automatische afschrijving zou in Nederland helpen.

De alternatieven

Voor NEST zijn een hoop alternatieven te vinden. Maar weinig zullen kwalitatief qua bouw, integratie en gebruiksgemak zo goed zijn. Wij hebben een alternatief gevonden in ARLO en die gaan wij nu inzetten. Wordt osn NEST nest een Arlo nest. We houden jullie op de hoogte.