Toen wij 4 jaar geleden het kamperen weer oppakte deden we dit vooral voor de kinderen. Eerst maar eens een tweedehands koepeltent gekocht die kapot is gewaaid op Texel. Later een bungalow tent gekocht van Goldcamp dat bij Obelink vandaan kwam. En wat hebben we een mooie vakantie gehad. Maar toen moest er een nieuwe tent komen en dat werd de Obelink Familia 6.

Specs

De Obelink Familia 6 is een beest van een tent. Met ongekende mogelijkheden en ruimte.

  • Lengte: 730cm
  • Breedte: 415cm
  • Hoogte: 215cm
  • Totale opp.: 32.85 m2
  • Opzettijd: 45 min (maar sneller kan zeker)
  • Materiaal: Polykatoen (grondzeil van PVC gecoat Polyester)
  • Gewicht: 54.4 kg

Beest van een tent

Zoals je aan de maten van de tent kan zien is het een behoorlijke tent waar je met 6 volwassenen gemakkelijk in kan kamperen als een baas. Wij zijn maar met z’n 4-en maar gebruiken de middelste slaaptent als opslag voor de kleding. Met zijn oppervlakte van ruim 32 vierkante meter is de tent een stuk groter dan het gemiddelde appartement in Amsterdam.

Het opzetten

Obelink geeft aan dat de tent 45 minuten kost om op te zetten. En de eerste keer zal dat zeker zo zijn. Maar eenmaal geoefend als gebruiker kan je de tent in 25 minuten hebben staan. Kwestie van handig worden. Je pakt de tent uit, duwt de stokken er doorheen, pint de achterkant vast en je trekt de tent uit als een harmonica. Binnentent ophangen en klaar is het.

Hoe bevalt de tent?

In één woord: super. Wij hebben allemaal een Therm-a-rest Mondoking XXL slaapmat, een goede slaapzak en een simpel keukentje met een koelbox. Meer hebben we ook echt niet nodig. Binnen is er voldoende ruimte voor een tafeltje en een paar stoelen dus als het al kouder wordt in de avond kan je ook binnen comfortabel zitten.

Enig minpuntje: het grootste voordeel van de tent is ook meteen de achilleshiel. Je hebt op een camping een serieus grote plaats nodig. Campings waar wij deze plaatsen hadden zijn: Woltzdal in Luxemburg, Recreatieboerderij Tergracht en Camping Breebronne.

De aankoopoverwegingen

De eerste keuze die je maakt als je een tent gaat kopen is het materiaal. Kies je voor een polyester tent of voor katoen. Polyester is lichter maar kent een kortere levensduur. Daarnaast ademt een polyester tent vrijwel niet. Dus lekker kamperen in Italië of Frankrijk in de volle zon is geen pretje. Daarna bepaal je het aantal personen en het model. En dan stap je in de auto naar Winterswijk om bij Obelink eens flink te shoppen :-).

%d bloggers liken dit: