Een tijdje terug mochten wij van Eve een matras testen. Dit matras bevalt prima. Er zijn echter meerdere kapers op de kust. Simba valt heel erg op omdat het een hybride matras is. Ja heus. Tussen een laag van traagschuim en koudschuim zit een laag met pocketveren. Dus eigenlijk het beste van twee werelden.

Simba

Je Simba matras wordt (net als de Eve) netjes bij je aan de deur afgeleverd in een doos waar amper een pak melk in past. En toch zit daar jouw matras in. In mijn geval een matras van 160x200x25 met een gewicht van 36 kilo.

De Eve die wij kregen bestond uit 3 lagen schuim. 1)traagschuim, 2)ventilerend schuim en 3)koudschuim. Bij de Simba zit daar nog een laag tussen in de vorm van 2500 conische pocktetveren. Door de toevoeging van deze laag is het matras beduidend zachter dan het Eve matras. Welke is beter? Dat is natuurlijk aan jou om te beslissen. Ik ben zelf een rug-zij slaper en dan is een zachter matras wat beter gebleken in het verleden. Mijn vrouw is een buikslaper en die slaapt beter op het Eve matras. Ook jij zult dus voor jezelf moeten beslissen welke variant het beste is.

Maar waarom Simba?

Hoewel de komst van de traagschuim matrassen voor een revolutie heeft gezorgd in matrassenland kan niet iedereen maar simpelweg op ene volledig veerloos matras gaan slapen. En los van of je het fijn vindt of niet is er dan ook nog de kwestie of je het wil. Met de komst van de Simba wordt er in ieder geval een keuze toegevoegd.

Kopen doe je HIER

Simba hanteert net als alle andere online verkopers strakke prijzen naar eigen zeggen. Zo betaal je voor een 180×200 €899. Of dat ook echt heel scherp is weten we niet. Als je kijkt op websites waar ze ook matrassen verkopen lijken de prijzen wel overeen te komen. Het is voor ons als leek moeilijk in te schatten of de ene technisch beter is dan de andere.

Maar laat ik voorop stellen dat het Simba matras dat wij in de test hebben wel een van de fijnste matrassen is waar ik ooit op heb gelegen. Dus wat mij betreft die €899 meer dan waard.