Goede koffie, wie wil het niet. In een tijd van gemak en snelheid gaan we tegenwoordig heel snel voor Senseo (mag geen koffie heten), automaat koffie (soms goed maar meestal warme bocht) of oploskoffie (hiervoor zouden lijfstraffen uitgedeeld moeten worden). In mijn beleving heeft koffie zetten tijd en liefde nodig. Goede gemalen koffie of de juiste koffiebonen, water van de juiste temperatuur en tijd om rustig door te lopen. Of je gaat voor een heerlijk kopje espresso waarbij heet water onder druk door de koffie wordt geperst. En voor zo’n heerlijk bakje espresso kregen wij van Princess een Princess Espresso Machine. En man-o-man, wat zijn we er blij mee.

Waan jezelf een ware barista.

Als ik naar mijn werk rij dan kom ik langs Leut koffie. Dat is een foodtruck maar dan voor koffie. De mensen die daar mijn koffie bereiden heten barista’s en ik heb altijd met respect staan kijken hoe zij mij iedere keer weer de lekkerste koffie weten voor te schotelen. En dat wilde ik zelf ook. En dankzij de Princess Espresso Machine lukt me dat thuis ook. De machine beschikt over een ruim water reservoir van 1,5 liter. Dus ruim voldoende voor een paar bakjes koffie.

In het apparaat wordt het water onder druk gebracht. Deze druk loopt op tot 20 bar. Deze druk is nodig om alle aroma’s los te maken als het water door de koffie gedrukt wordt. Deze koffie zit in een koffiehouder. Daarin doe je een afgemeten hoeveelheid gemalen koffie. Je stampt deze koffie voorzichtig aan en draait de houder in het apparaat. Met een druk op de knop “perst” de espresso machine het water door de koffie en neemt onderweg de overheerlijke smaken en aroma’s mee en deze komen uiteindelijk in jouw kopje terecht. Klaar om gedronken te worden. En heb je meer zin in een cappuccino dan beschikt dit apparaat ook over een stoompijpje waarmee je melk op kunt schuimen voor op je espresso om deze om te toveren tot een cappuccino.

Espresso Machine

Liever toch capsules?

Omdat sommige mensen menen dat de lekkerste koffie uit capsules komt levert Princess een inzetstuk waarmee je ook koffiecapsules kunt gebruiken. Daarmee is dit apparaat een echte alleskunner voor een prijs waar iedereen blij van wordt. Want dit apparaat staat al te fonkelen in jouw keuken voor €125 via Bol.com.

Espresso Machine

Design

Goede koffie zetten is hip en er gaat veel geld in om. Princess laat echter zien dat een goedkoper apparaat zeker niet lijk hoeft te zijn. Een minimalistisch design (slecht 3 knopjes) in een compacte zwarte met RVS behuizing misstaat in geen enkele keuken. Van klassiek tot modern. Ieder huis heeft een keuken Princess nodig.

Gebruik van de Princess Espresso en Capsule Machine

Je hoeft echt niet universitair geschoold te zijn om dit apparaat te gebruiken. Er zijn slechts 3 knopjes, een temperatuurmeter en een stoomknop.

Voor het lekkerste bakje zijn slechts een paar stappen nodig.

  1. Vul het reservoir en zet het apparaat aan.
  2. Vul de koffiehouder met voldoende koffie en druk het een beetje aan.
  3. Spoel het apparaat door om voor te verwarmen.
  4. Veeg de randen schoon en plaats de houder in het apparaat met een simpele beweging.
  5. Plaats je kopje of kopjes en druk op de knop voor overheerlijke verse koffie.

Geniet van je koffie.

Espresso Machine

Aanrader

Hoewel we in het begin wat opstart problemen hadden met het apparaat zijn wij erg tevreden over de Princess Espresso Machine en wordt deze de hele dag door gebruikt op kantoor. Ik durf dus met een gerust hart te zeggen dat het apparaat een aanrader is dat veel opties biedt die je terug ziet op veel, veel duurdere apparaten. Dus op zoek naar een Espresso machine voor thuis of klein kantoor? Dan moet je deze hebben.