De Peaky Blinders zijn vooral bekend geworden door de populaire, gelijknamige Netflixserie. Maar wie waren die Peaky Blinders eigenlijk? Dit boek schetst een boeiend beeld van de beruchtste bende van Birmingham. Geschreven door Carl Chinn, historicus en kleinzoon van een Peaky Blinder

Aan het begin van de vorige eeuw beheersten criminelen de smoezelige achterafstraten van Birmingham. Ze werden Peaky Blinders genoemd en waren bekend om hun stijl, glamour en geweld. Aan het hoofd stond de Shelbyfamilie, charismatisch, maar intens verdorven, liet deze een spoor van bloedvergieten en geweld achter bij hun activiteiten als onder andere illegale bookmakers.

Ook helemaal weg van de Peaky Blinders? Kijk dan ook eens op de website van Urban Bozz. Daar vind jij alles wat jij nodig hebt om als Peaky Blinder door het leven te gaan.

Bas Becks

In deze Sunday Times Bestseller schetst Carl Chinn het ware verhaal van de Peaky Blinders aan de hand van betrouwbare bronnen, interviews met nakomelingen van Peaky Blinders en bijzondere foto’s. Daarbij krijg je ook een helder beeld van het leven van de arbeidersklasse in Engeland in de jaren tien en twintig van de vorige eeuw die door armoede en problemen werd geteisterd.

Kortom, in dit boek lees je alles over de opkomst en ondergang van de beruchtste bende van Engeland in de vorige eeuw.

Peaky Blinders | Carl Chinn | 9789021576923 | € 20,- | 3 juni 2020