ROMWOD , range of motion
ROMWOD , range of motion

ROMWOD , range of motion

Range of motion is niet iets wat iedereen iets zegt. ROMWOD staat echter voor Range Of Motion Workout Of the Day. Tja, nu ben je nog niet heel veel wijzer geworden. Je range of motion staat voor hoe mobiel jij bent in je bewegingen. Vroeger zouden we het woord lenig gebruikt hebben maar het is veel meer. Ben jij beperkt in bepaalde bewegingen dan is ROMWOD echt iets voor jou. Waarom? Dat vertellen we je hieronder.

Beperkingen in je Range Of Motion

Ikzelf doe aan Crossfit en dat is een sport waarbij je range of motion erg belangrijk is. Niet alleen bij de gymnastics oefeningen zoals handstand pushup of een muscle-up maar ook zeer zeker bij onderdelen als olympisch gewichtheffen. Bij een overhead squat of een snatch is je schoudermobiliteit erg belangrijk. En hoe mobieler hoe kleiner de kans op blessures. ROMWOD helpt je met je mobiliteit en je kunt het gratis uitproberen.

Geen excuses, alleen resultaat.

Het is meer dan alleen stretchen en alle video’s zijn zo gemaakt dat ze bijdragen aan jouw algehele conditie. Binnen en buiten de sportschool.

ROMWOD

Allemaal leuk en aardig maar wat moet ik doen?

Allereerst inschijven want je mag het de eerste 7 dagen gratis uitproberen. Vervolgens download je de app en je kunt beginnen. Met ROMWOD krijg je volledige toegang tot alle videos en dagelijkse routines. Kant en klare paden (pathways) staan klaar voor je om specifieke problemen aan te pakken zoals je schouders en heupen. En je bent niet de enige die het gebruikt. Niet de minste atleten als Tia-Claire Toomey, Patrick Vellner en Noa Ohlsen gebruiken het.

Als je start kan je het Welcome Series Pathway gebruiken. Dan leer je de poses allemaal op de juiste manier. Dat is een mooie binnenkomer toch? En verder voelt het aan als een stretching routine maar dan niet als opwarmer maar als een complete workout van circa 15-20 minuten per dag.

ROMWOD is geschikt voor iedereen die kan en wil bewegen. Het wordt veelal gebruikt door Crossfitters maar ook door hardlopers en gewichtheffers. Maar doe je niet aan sport maar wil je je spieren en gewrichten soepel houden dan is dit ook een aanrader.

Gelukkig is het gebruik van ROMWOD goedkoper dan een bezoekje aan de fysio. De eerste 7 dagen zijn gratis en daarna betaal je slechts €13.99 per maand.

Tja, Amerikanen denken nog steeds dat iedereen een credit card heeft. Dus dat is de beste optie maar je kunt ook via paypal betalen of via Apple Pay vanuit de appstore als je een iPhone hebt

Juist een reden om ROMWOD te proberen. Of Viagra.

Ja via het ROMWOD affiliate programma kan je voor je hele box in één keer ROMWOD aanschaffen. Zie de website voor meer informatie.

Zeker, het immens grote internet is een bron van informatie. En je kunt natuurlijk het hele stuk lezen.

Mijn ervaring

Ik gebruik ROMWOD zelf nog niet zo heel lang. Al merk ik echter al wel een verschil. Ik kan niet zeggen dat mijn snatches beter zijn geworden maar ik merk dat ik lichtvoetiger loop. De bewegingen die ik eerst niet of nauwelijks kon gaan gemakkelijker dan voorheen. En ja, ik heb ook echt spierpijn van het stretchen.

Maar wat krijg je allemaal bij ROMWOD ?

Om te beginnen krijg je toegang tot de complete bibliotheek van filmpjes. Deze zijn te filteren op activiteit of deel van je lichaam. Bijvoorbeeld om je explosiviteit te verbeteren, je heupen losser te maken of om je snatch te verbeteren. Daarnaast krijg je toegang op alle mogelijke devices. Dus of je op je telefoon wil kijken, je apple TV, je tablet of laptop maakt allemaal niets uit. En met een Chromevast van Google kan je ook alles op je TV laten zien.

ROMWOD puppy dog

Alle filmpjes zijn voorzien van Engelstalige instructie en tijdens de workout worden en regelmatig cue’s gegeven over wat je eventueel anders kunt doen als een oefening te zwaar of te moeilijk voor je is. Bij ieder filmpje zit ook een hoofdstukje met de houdingen die behandeld worden, eventuele materialen die je nodig hebt (zoals een Pilates mat) en een uitleg over welke spiergroepen je gaat gebruiken. Dit alles gaat vergezeld van “yoga-achtige muziek”. Iedere WOD wordt afgesloten met een rebound waarbij je 2 minuten uitrust om je lichaam even de kans te geven bij te komen.

Een duidelijke uitleg over de pose

Wat kost dat dan wel niet?

Zoals eerder geschreven kan je het gratis uitproberen. Daarna betaal je €13.95 per maand. Dat is dus nog geen 50 cent per dag. Enig nadeel is dat je alleen met credit card, paypal of via Apple Pay kunt betalen. iDeal is nog niet mogelijk helaas.

Kies je aantal sterren!!