Sinds ik fanatiek sport weet ik hoe belangrijk het is om een goede koptelefoon te hebben. Waar ik al snel achter kwam is dat een in-ear koptelefoon het lekkerst is. En of ik dan mijn handstand oefen bij Crossfit, hardloop op de dijk, aan het bankdrukken ben of aan het zwemmen maakt me niet uit als de koptelefoon maar lekker blijft zitten. Daarnaast moet het geluid natuurlijk goed zijn. En het wordt stellig ontkend maar volgens mij heeft Teufel in mijn hoofd meegekeken en de Teufel AIRY SPORTS bedacht. Speciaal voor mij. Maar ook jij kan hem kopen!! Voor slechts €119.99 kan jij heerlijk met je eigen muziek sporten. De AIRY SPORTS is volgens het in Berlijn gevestigde Teufel speciaal ontwikkeld voor mensen met een actieve levensstijl.

De koptelefoon zelf

Gemaakt van een materiaal dat aanvoelt als zacht rubber, een inline afstandsbediening, waterdicht (ook voor zwemmers dus), een enorme batterijduur, een eigen app, subliem geluid en super kwaliteit. Zoveel features dat je niet snapt dat de koptelefoon zo klein kan zijn.

Wanneer je de Teufel AIRY SPORTS combineert met de gratis headphones app van Teufel, dan krijg je toegang tot een equalizer. Daarmee pas je de instellingen van de muziekweergave in een handomdraai aan. En samen trainen? Dat kan ook al. Met de ShareMe functie kan je samen trainen en naar dezelfde muziek luisteren.

Het geluid en meer

Eerlijk? Out of the box vind ik de AIRY SPORTS een beetje plat klinken. Ik heb naast deze koptelefoon een soortgelijke koptelefoon van een ander merk en die klinkt meteen uit de doos heel goed en vol. Maar… met de gratis Teufel app kan je het geluid helemaal naar jouw hand zetten en dat kunstje doet mijn andere koptelefoon niet. En aangezien iedereen een andere muzieksmaak heeft is het fijn dat je je instellingen aan kan passen zodat ze helemaal naar wens zijn. Jouw klassieke muziek vergt andere instellingen dan mijn rock of housemuziek. Toch? Dankzij de verschillende maten rubbertjes sluit de koptelefoon goed aan in ieder oor. Dus voor ieder oor en iedere muzieksmaak!!

Eindconclusie

Zoals eerder gezegd miste ik out of the box de Teufel sound een beetje maar dat was snel genoeg aangepast met de Teufel app. Eenmaal de juiste setting gevonden is het geluid precies zoals je gewend bent van Teufel: perfect!

Voor de prijs van €119.99 hoef je hem niet te laten liggen en krijg je een perfecte, nee dé perfecte sportkoptelefoon. Door de zachte dopjes zit hij heerlijk in je oren en door de haakjes blijft hij ook bij de handstand goed zitten. Zelfs mensen die een bril dragen hebben geen last van deze koptelefoon!! En opbergen doe je natuurlijk in het bijgeleverde hoesje. Zo gaat hij lang mee!! En ikga hem natuurlijk ook héél véél gebruiken!!

Meteen kopen: Doe je hier!!