Met de komst van het thuiswerken dankzij Corona is het belang van goede wifi duidelijk geworden. Dankzij het TP-Link Deco X60 mesh netwerk beschikken wij bij het echtemannen HQ over een 100% dekkend wifi netwerk. En eerlijk is eerlijk: wij denken dat dit een set is die mee kan aan de top.

Wat is een mesh netwerk?

Vanaf het moment dat wifi zijn intrede deed is het van een steeds groter belang geworden in ons leven. Bij een onlangs gehouden onderzoek vindt het grootste gedeelte van de jeugd dat wifi een essentiële levensbehoefte is. En vanaf het eerste moment is ook dekking een probleem geweest. De eerste enigszins werkende mogelijkheid om de dekking uit te breiden waren repeaters. Deze pikken het signaal op, versterken het signaal en zenden het weer uit. Soms heeft dat extra netwerk dezelfde naam maar vaak ook een andere dan het eerste netwerk.

Het gevolg is dat er vaak geen naadloze overgang van het ene naar het andere netwerk is. Ook blijft het apparaat vaak nodeloos lang verbonden met het eerste netwerk. TP-Link heeft in mijn (IT) ogen de beste omschrijving voor een mesh netwerk: schilder je huis in wifi. Met een mesh netwerk is er één wifi netwerk dat bestaat uit twee of meer zenders (ook wel nodes genoemd). Dit zorgt er voor dat je naadloos van de ene node naar de andere overschakelt. Dit wordt ook wel roaming genoemd.

Wat maakt de TP-Link Deco X60 zo goed?

Allereerst beschikt het over wifi 6. Deze nieuwe wifi versie zorgt voor betere dekking en een hogere snelheid. Ook als je verder van een wifi punt verwijderd bent. Met de snelheid van ruim 2400 Mbps stream je alle films in de hoogste kwaliteit, terwijl de rest van je gezinsleden ook streamen en gamen. Dankzij de nieuwe technieken verbind je bovendien meer apparaten tegelijk zonder haperingen. Je draadloze netwerk vertraagt zo ook niet als je met meer dan 20 apparaten tegelijk online bent. Dankzij Multiroom wifi ga je in het hele huis online op hetzelfde netwerk.

Technieken als BSS Color en Beamforming zorgen voor duidelijkere en sterkere signalen waardoor de Deco X60 een bereik heeft tot 650 m2. Draadloze verbindingen en de optionele ethernet backhaul werken samen om Deco-units te koppelen voor nog snellere netwerksnelheden en een naadloos bereik. Wil je meer dekking? Voeg gewoon nog een Deco-unit toe.

Fijne features

  • Krachtig ouderlijk toezicht. Blokkeer ongepaste content en beperkt de tijd die online doorgebracht kan worden.
  • Ingebouwde antivirus. Bescherm alle verbonden apparaten in uw huis tegen virussen en malware.
  • QoS. Geef bepaalde apparaten en applicaties prioriteit voor snellere prestaties. Zo streamt je tv zonder stotteren.

Easy peasy installatie

Haal Deco uit de doos, installeer de app en volg de instructies op het scherm. De Deco app doet de rest, zodat je netwerk binnen enkele minuten gereed is. Heel veel gemakkelijker gaat het niet worden.

De ervaringen op het echte mannen HQ

Wij zijn vanaf het eerste moment zeer gecharmeerd geweest van het installatie gemak en de stabiliteit van de app. Ook de snelheid is zeer goed te noemen. Nu is het wel zo dat al onze media devices bekabeld zijn aangesloten. Maar de enorme hoeveelheid van draadloze apparaten hebben er nog niet voor kunnen zorgen dat het netwerk instort. Dus wat ons betreft zou dit onze eerste keuze zijn. Met de Linksys Velop als goede tweede.

Kost wat, heb je ook wat.

Eerlijk is eerlijk. De TP-Link Deco X60 “kost niet weinig”. Een set van 2 kost je ongeveer €299 en de set van 3 zoals wij die hebben kost bijna €399. Maar dan heb je wel een van de beste mes netwerken die je je maar kunt wensen.

Meteen kopen? Doe je hier bij onze vriendjes van Coolblue.

%d bloggers liken dit: