Ik drink graag Hertog Jan Bastaard en mijn vrouw drinkt af en toe een Rosé. Maar dan moeten ze wel koud zijn en zeker in de zomer als je op vakantie bent. Een goede koelbox is daarom een must. Wij van Echtemannen.nl kregen een Tristar KB-7540 van Tristar en zijn daar erg van gecharmeerd. We hebben slechts 1 minpuntje ontdekt. Het bier was op :-).

Camping koelbox

Als je gaat kamperen en je wil een koelbox meenemen dan zijn er een aantal punten waar je rekening mee moet houden. Om te beginnen moet je nadenken over het type koeling dat je wil gebruiken. In de praktijk zijn er 2 ganbare types. De ene werkt met een compressor net als de koelkast en vriezer thuis. Deze hebben een groter koelvermogen maar zijn vaak ook een stuk duurder. Wil je niet te veel geld uitgeven maar toch prima koelen? Neem dan een thermo-elektrische koelbox. Deze koelen wat minder snel maar zijn ook prima in staat om je bier, wijn en vleeswaren koel te houden tijdens je vakantie.

Ook de stroombron is belangrijk. Zo heb je koelboxen die op gas, 12v en 220 werken en je hebt ze die alleen op 12v en 220v werken. Onze Tristar KB-7540 is een thermo-elektrische koelbox die op zowel 12 volt gelijkstroom werkt als op 220-240 volt wisselstroom. Het voordeel van deze koelbox is dat hij zelf schakelt tussen de twee soorten spanning. Dat scheelt je op vakantie een zoektocht naar zekeringen. Beide snoeren zitten vast en netjes opgerold in het deksel van de koelbox. Je raakt ze dus nooit kwijt.

Waarom de Tristar KB-7540?

Wij zochten een koelbox die zo zuinig en stil mogelijk is met een minimum inhoud van 37 liter. De Tristar KB-7540 is een A++ koelbox met een inhoud van 40 liter. De koelbox is met nog geen 7 kilo zeker niet zwaar te noemen en is nagenoeg fluister stil. Als je hem in de nacht toch te luid mocht vinden kan je altijd de eco-modus aanzetten zodat hij nog stiller is. Aan beide zijden zitten handgrepen waaraan je de koelbox op kunt tillen. Als moet je wel oppassen dat tijdens het lopen de handgrepen niet uitklappen. Dan heb je én een kapotte voet én een kapotte koelbox. Tijdens onze laatste kampeertrip naar de Ardennen heeft deze koelbox mijn bier en wijn prima gekoeld. Dus hebben we hem na gebruik direct schoongemaakt en opgeborgen voor ons volgende avontuur in de Luxemburgse Ardennen. Ook de prijs van de koelbox valt erg mee. Je koopt er al een bij Obelink voor nog geen €110 en dat is natuurlijk niets te veel voor wat kampeer gemak.

Specs van de Tristar KB-7540

  • Maten: 39.5 cm diep, 56.5 cm breed en 42.3 cm hoog met een gewicht van nog geen 7 kilo.
  • Thermo-Elektrisch op 12 volt gelijkspanning en 220-240 volt wisselstroom.
  • Kan koelen tot 18 graden onder de omgevingstemperatuur en verwarmen tot 65 graden.
  • A++ klasse.
  • Zuinig genoeg voor op een camping.
  • Snoer opberg systeem in het afneembare deksel.