Even als mannen onder elkaar: het ergste wat je met MTB’en kan overkomen (na het breken van je nek) is van de pedalen afschuiven als je staat. Met je edele delen de stang raken is niet prettig. Daarom gebruiken veel mensen pedalen met “clippies” maar niet iedereen wil, kan of mag met die pedalen fietsen.

Maar als je op flatpedals fietst heb je wel schoenen nodig die voor de juiste grip zorgen. Daarom hebben wij de Vaude Moab MTB schoen aan de tand gevoeld.

Waarom MTB schoenen?

Zoals hierboven aangegeven is goede grip van belang bij het mountainbiken. De Vaude Moab heeft een schoenzool die jou de grip geeft die je nodig hebt tijdens je afdalingen gecombineerd in een stoere sneaker look/ Weet je zeker dat je niet met een hoog stemmetje de bossen uit komt en dat je er nog goed uitziet ook. Een mooie zwarte schoen met groene accenten. Een schoen die je bij wijze van spreken ook onder je jeans kan dragen als je in je vrije tijd rondloopt.

De zool

Waar de veters er voor zorgen dat je ín je schoen blijft zitten zorgt de zool er voor dat je op de pedalen blijft.

De inlegzool is bij het pedaaldeel voorzien van harder PU-schuim en ondersteunt een efficiënte krachtoverbrenging naar het pedaal. Een extra teen- en hielkap beschermt tegen stenen en stoten. Voor extra comfort en bescherming zorgt de EVA tussenzool die bij de hakken is voorzien van een extra dempingselement. De nieuw ontwikkelde AM Flat zool brengt je naar een nieuwe level bij Bike & Hike.

Het uitgesneden hexagone profiel bij het pedaaldeel in combinatie met zachte SUPtraction® Flat rubbermix zorgt voor perfecte grip op het pedaal en veel fietsplezier. Bij de tenen en de hiel heeft de zool een dieper profiel, die bij draag- en duwpassages de nodige houvast bieden.

Daarnaast werken de hexagons als weerhaken, die zich bij het lopen in de grond verankeren en zo ook bij lastige passages voor vaste grip zorgen.

De binnenkant van de schoen bevat tot 40% gerecyclede materialen. De comfortabele inlegzool van Ortholite® bestaat uit milieuvriendelijk Eco Plush PU schuim en 50% gerecycled polyester.

Over Vaude

Vooruitdenken. Met respect ondernemen. En vanuit het hart handelen. Zo komen we vooruit. In de outdoor-sport. In het dagelijks leven. En bij het ontwikkelen van duurzame producten. Want alleen als we behouden waar we van houden, kunnen ook toekomstige generaties van de bergen en de ongerepte natuur genieten.

Ons doel: alle producten klimaatneutraal
Sinds 2012 werken we op ons hoofdkantoor klimaatneutraal. Maar dat is voor ons nog niet genoeg: in de nabije toekomst moeten al onze producten klimaatneutraal zijn.

%d bloggers liken dit: